Sport

2015.03.15. 13:26

MOL Liga győztes a Miskolci Jegesmedvék csapata!

A pokolból a mennyországba került szombaton este a Jegesmedvék csapata, hiszen négy gólos hátrányt ledolgozva verte meg hosszabbításban az Érsekújvárt, és lett a MOL Liga bajnoka.

A pokolból a mennyországba került szombaton este a Jegesmedvék csapata, hiszen négy gólos hátrányt ledolgozva verte meg hosszabbításban az Érsekújvárt, és lett a MOL Liga bajnoka.

Zsúfolásig megtelt a miskolci jégcsarnok a MOL Liga döntő negyedik mérkőzésére, szinte egy tűt sem lehetett leejteni. A találkozó elején látszott, hogy az Érsekújvár nem adja könnyen a bőrét. Az első percekben bár a hazaiak többet támadtak, a vendégeknek nagyobb helyzeteik voltak, de Bálizs a helyén volt. A 11. percben már csak két másodperc volt hátra az érsekújváriak emberelőnyéből, amikor Uram valahogy átgyömöszölte a korongot Bálizson (0-1). Ezt követően hullámzó játék alakult ki, mindkét oldalon kisebb-nagyobb lehetőségekkel. Az utolsó percben hihetetlen tüzijátékot rendeztek a Jegesmedvék Krajcovic kapuja előtt, de minden helyzet kimaradt.

Két szóló, két gól

A második harmad 2. percében Uram ugorhatott ki egyedül, és szólója végén a kapuba csúsztatta a korongot (0-2). A 4. percben Podstavek léphetett ki, és ő sem hibázott (0-3). Ment előre a Miskolc, de hiába alakítottak ki sok helyzetet, Krajcovic remekül védett. A 13. percben ismét létszámfölényt tudtak kialakítani a vendégek, és Klobucnik kilőtte a jobb felső sarkot (0-4). Majoross Gergely időt kért, hogy egy kicsit összerázza csapatát. A 16. percben másfél percre kettős előnybe kerültek a Jegesmedvék. Ezt gyorsan ki is használták a Jegesmedvék, Dudas bombázott a kapuba (1-4).

Hihetetlen feltámadás

A harmadik harmad elején emberelőnybe kerültek a Macik, és rögtön gólt is lőttek belőle: Cohen a földön fekve ütötte a korongot a kapuba (2-4). Újabb kiállítás, újabb hazai gól: a 7. percben négy ordító helyzet után Dansereau bombázott közelről a kapuba (3-4). Hurtaj edző azonnal kikérte az idejét, mert látszott, hogy a vendégek megzavarodtak. Nagyon nyomott a Miskolc, és ez a 13. percben hozta el az egyenlítést: Dudas bődületes nagy gólt lőtt a harmad közepéről (4-4). A harmad hátralévő részében mindkét csapatnak volt lehetősége a győztes gólt.

A hosszabbításban felváltva akadtak helyzetek mindkét oldalon, ám végül a 7. percben Dudas bombája utat talált Krajcoviv kapujába, és ettől elemi erejű hangrobbanás rázta meg a Jégcsarnokot. Pillanatokon belül hatalmas fekete mezes kupac alakult ki a pálya sarkán, hiszen a Miskolci Jegesmedvék fennállásuk során először megnyerték a MOL Ligát.


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék - HC Nové Zámky

5-4 hu. (0-1, 1-3, 3-0, 1-0)

Miskolci jégcsarnok, 1800 néző. V.: Kincses, Haszonits, Vas, Kis-Király.


Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Becze, Tóth, Dansereau, Láda P., Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Duschek(k). Edző: Majoross Gergely.

HC Nové Zámky: Krajcovic – Sucharda, Rejzek, Podstavek, Baron, Klobucnik, Puchovsky, Stefanka O., Dubec, Hrudik, Stefanka M., Durco, Král, Kowalczyk, Frolik, Uram, Caladi, Tábi, Siska, Faith, Duris, Cikanek(k). Edző: Lubomir Hurtaj.


Gól: Dudas(3), Cohen, Dansereau ill., Uram(2), Podstavek, Klobucnik

Kiállítás: 20 perc illetve 26 perc


Majoross Gergely: - Komoly hibák után tetemes hátrányba kerültünk, ám mint többször a szezon során hihetetlen lelki tartással és akaraterővel visszaküzdöttük magukat, és végül felőröltük az ellenfelünket. Nem is mondhatok mást: nagyon büszke vagyok a csapatra, és köszönöm mindazok áldozatos munkáját, akik lehetővé tették, hogy bajnokok lehessünk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!