Szerencs hírei

2011.08.04. 16:02

Bach-est a szerencsi római katolikus templomban

Szerencs - Jubileumi évadjához érkezett a Zempléni Fesztivál, amely idén huszadik alkalommal is kiemelkedő színvonalú művészeti és gasztronómiai élményekkel várja a látogatókat 2011. augusztus 12-20. között.

Szerencs - Jubileumi évadjához érkezett a Zempléni Fesztivál, amely idén huszadik alkalommal is kiemelkedő színvonalú művészeti és gasztronómiai élményekkel várja a látogatókat 2011. augusztus 12-20. között.Idén Szerencsen a fesztivál egyik kiemelt programjának ad otthont a felújított Kisboldogasszony római katolikus templom augusztus 19-én, pénteken 20.00 órától.

Bach-est

Fellép:

SZUTRÉLY KATALIN - szoprán

NAGY BERNADETT - alt

KÁLMÁN LÁSZLÓ - tenor

CSIZMÁR DÁVID - basszus

KERTÉSZ ILDIKÓ - fuvola

HAMAR GERGELY - oboa d amore

PURCELL KÓRUS

ORFEO KAMARAZENEKAR

Vezényel: VASHEGYI GYÖRGY

Műsor:

Herr Jesu Christ, du höchstes Gut BWV 113

h-moll szvit BWV 1067

A-dúr oboa d amore verseny BWV 1055

Was frag ich nach der Welt BWV 94

Belépőjegy: 2000 Ft

Akciós jegyár: 1600 Ft

Szerencs Önkormányzata támogatásával

Vashegyi Györgyöt a régi zene kiemelkedő szakértőjeként és kiváló interpretálójaként tartja számon a magyar zenei élet. 1998-ban jelent meg első lemeze a Hungaroton lemezkiadónál, ahol azóta több világpremier lemezt készített. Nevéhez fűződik két kiváló régi zene együttes a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar megalapítása is, amelyek Magyarország egyedülálló régi zenei specialistáivá váltak. Repertoárjuk gerincét a Gesualdotól Mozartig terjedő periódus zenéje alkotja, de számos alkalommal megszólaltatnak későbbi kompozíciókat is. Részvételükkel és Vashegyi György irányításával, korabeli hangszereken előadott hazai „ősbemutatók" sora született. Estjük jól példázza Bach műveinek sokszínűségét. Egyházi szerzeményei közül elhangzik két kantáta, megszólal a Bach által számos kantátában használt szólóhangszerre írt, oboa d amore versenymű, és ízelítőt kapunk a XVIII. század legnépszerűbb hangszeres műfajai közé tartozó, zenekarra írott szvitekből. A hangversenyek műsorán legtöbbször szereplő h-moll szvit - több tánc-, illetve táncos jellegű darab füzére - szólóhangszere a fuvola, amely a népszerű darab leghatásosabb zárótételében mutathatja meg virtuozitását.

A Zempléni Fesztivál további programjaiért látogasson el a http://www.zemplenfestival.hu honlapra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!