Csokoládéfesztivál

2019.08.26. 10:00

A csokié volt a főszerep

Idén is megrendezték az Országos Csokoládé Fesztivált Szerencsen.

Készülnek a finomságok Szerencsen

Forrás: Vajda János

Hagyományos felvonulással indult a szerencsi XII. Országos Csokoládé Fesztivál nyitónapja. Az eseményeket ugyan megelőzte csütörtökön a Tankerületi Központ sport- és művészeti napja, továbbá pénteken egy koncertnap, a hivatalos megnyitóra szombaton került sor.

Évszázados hagyományok

A fesztiválszínpadon Koncz Ferenc országgyűlési képviselő nyitotta meg a programot Nyiri Tibor köszöntőjét követően. A honatya – mint a fesztivál ötletgazdája – visszatekintett a kezdetekre, és örömének adott hangot azért, hogy az évszázados hagyományokkal rendelkező szerencsi csokoládégyártást sikerült megmenteni, országosan ismertek a termékek, de kialakulóban vannak a határokon túli piacokon történő megjelenések is. Koncz Ferenc hangsúlyozta, a siker a Bonbon Kft.-t. alapító Takács család érdeme, amelynek tagjai elkötelezettek a kézműves csoki gyártása iránt. Az édes termékkel általában kapcsolatos kérdésekről szakmai konferenciát tartottak szombaton, majd új csokoládészobrokkal mutatkozott be Ekker Róbert szerencsi szobrász.

 

A fesztivál immár azzal büszkélkedhet, hogy a zenei kínálatot illetően is szerepel az ország első tíz hasonló rendezvénye között, nem véletlenül. Négy napon keresztül folyamatosan pörögtek a szórakoztató programok négy színpadon, a kínálat a komolyzenétől a népzenén át a kemény rockig terjedt, így mindenki megtalálhatta a számítását a több mint száz műsornak köszönhetően – adott tájékoztatást Csider Andor főszervező, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója. A számos, csokoládét bemutató és kóstoltató hazai cég vasárnap estig állt az ínyencek rendelkezésére, a fesztivált a hagyományoknak megfelelően a szerencsi gyökerekkel rendelkező Hooligans zárta.

Sok volt a fiatal

A koncertek sok fiatalt vonzottak. Debrey Fanni Kisvárda mellől érkezett erre a fesztiválra. A barátnője, Bea nem messze lakik Szerencstől, és minden éven hazajár erre a fesztiválra. Fanninak leginkább a péntek esti koncertek tetszettek, és azok közül is a Halott Pénz volt a kedvence. Kerekes Beatrix Debrecenben tanul, és ott is lakik már. Ő emiatt a fesztivál miatt jött haza a félév kezdése előtt. Minden éveben részt vett a rendezvényen, és úgy gondolja, évről évre csak jobb lesz. Beát a koncertek érdekelték a leginkább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!