Magyar Kupa

2019.12.04. 10:00

A másodosztály éllovasa búcsúztatta a Diósgyőrt

A legjobb 16 közé jutásért játszott kedden a DVTK a Magyar Kupában.

Molnár István

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kozma István

A Diósgyőrnél a fél csapat kicserélődött az előző hét végi, MOL Fehérvár FC elleni bajnoki összecsapáshoz képest, Feczkó Tamás vezetőedző ezúttal a kezdőben adott lehetőséget Antalnak, Orosz D.-nek, Korbélynak, Szabó B.-nek, illetve Ivanovskinak. A piros-fehérek hazai pályán érezhették magukat a Hidegkuti-stadionban, ugyanis az ő drukkereik hangját lehetett hallani a téli hidegben.

Nem találta el jól

Lencse lőtt az oldalhálóba a 2. percben, ami jelezte, hogy a házigazda NB II.-es kék-fehérek komolyan gondolják azt, hogy elbúcsúztassák élvonalbeli ellenfelüket. A miskolciak elsősorban a két szélen igyekeztek támadásokat építeni, Korbély, illetve Prosser révén, majd a 12. percben Márkvárt a jobb combjához kapott, nem is tudta folytatni a meccset, Hasani jött a helyére. Szabadrúgások voltak az ,,események” az első húsz percben, illetve ezeknek a hárításai, ám volt jó pár eladott labda is a mezőnyben. Az MTK szinte minden labdával Lencsét kereste, az ő semlegesítése tehát kulcsfeladat volt a DVTK-nál, azonban izgalmat Fülöp és Varga összjátéka hozott, ugyanis a hazai kapus nem találta el jól a labdát. Nem volt őrült rohanás, egyik oldalon sem, igyekeztek betartani a játékosok a felvázolt taktikát, leginkább azt, hogy a 16-oson belül, annak környékén ne adjanak a másik félnek lehetőséget – így Orosz D. fejese már a komoly helyzet kategóriájába tartozott. A 33. percben Hasani szabadrúgásból fölé tekert, és Korbély is nagyon eltévesztette a hazaiak ketrecét. A 42. percben Ivanovski reklamált 11-est, mikor elesett a büntetőterületen belül, inkább volt nem, mint igen.

Túlórára kényszerültek

A második félidő elején Mezei 58 másodperc után eleresztett lövését hárította Antal. Letámadott az MTK, kialakult egy újabb fővárosi lövőhelyzet, de a diósgyőriek kapusát ez a löket sem tréfálta meg. Az 57. percben Lencse kevéssel mérte el a bal felső sarkot, egyértelmű fölényben volt a másodosztály listavezetője. A 65. percben Katona esését sem látta büntetőnek a játékvezető, maradt a 0–0. A 69. percben Prosser lőtt laposan, de gyenge volt, aztán Antal jelentkezett hárításokkal. Lendületes diósgyőri ellentámadás és lövés után budapesti blokk jelentette a végállomást, majd Hasani kínálta meg 23 méterről Vargát. Az MTK nem tudta vezetésre váltani a fölényét, a beérkezett Kantával sem, a vendégek sem a gólokat gyűjtötték, hanem a sárga lapokat. A 92. percben még két szögletet ívelhetett a DVTK, eredménytelenül, így következhetett a 2x15 perc hosszabbítás.

Ebben Kanta kapufát lőtt szabadrúgásból, aztán a 99. percben Schön, egyéni betörést követően 13 méterről helyezett a Diósgyőr kapujába (1–0). A továbbiakban is a kék-fehérek játszották a futballt, így teljesen megérdemelten nyertek, várhatják a nyolcaddöntő mai sorsolását.


MTK Budapest – Diósgyőri VTK 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)

Budapest, 1882 néző. V.: Barna (Becséri, Kovács II.).

MTK Budapest: Varga – Fülöp, Varju, Nagy, Deutsch – Kata, Mezei (Cseke, 102.) – Katona, Palincsár (Kanta, 78.), Szatmári (Schön, 62.) – Lencse (Simon A., 112.).

Vezetőedző: Michael Boris.

DVTK: Antal – Orosz D., Polgár, Tamás M., Vági (Orosz M., 106.) – Márkvárt (Hasani, 16.), Iszlai – Korbély (Bacsa, 63.), Szabó B., Prosser (Zsolnai, 81.) – Ivanovski.

Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Sárga lap: Nagy a 33., Varju a 43., Iszlai a 77., Orosz D. a 85., Zsolnai a 87., Orosz M. a 116. percben.

Gólszerző: Schön (1–0) a 99. percben.

Michael Boris: – Nehéz mérkőzés volt, lassan, körülményesen játszottunk az elején, ennek ellenére minőségi 120 percet produkáltunk. Ahogy telt az idő, egyre több helyzetünk akadt, és bár a diósgyőri kapus szenzációsan védett, úgy érzem, megérdemelten nyertünk, és jutottunk a legjobb 16 közé.

Feczkó Tamás: – Tompán, enerváltan játszottunk, ami persze nem csoda, hiszen 67 órával vagyunk egy Fehérvár elleni mérkőzés után. Kevesen vagyunk, így nem volt alkalmunk pihentetni a játékosokat, akik pedig pályára léptek, nem tudták megvalósítani azt, amit szerettünk volna. Gratulálok az MTK-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!