DVTK

2019.11.30. 10:00

Megjött az étvágy, a nagy fogás előtt

A bajnoki címre hajtó, edzőváltáson átesett fehérvári csapatot fogadja szombaton a Diósgyőr.

Berecz Csaba

A Diósgyőr számára is nagyon fontos lenne a három pont begyűjtése

Forrás: ÉM

Fotó:

A labdarúgó NB I 14. fordulójában, szombaton 19.30-tól Diósgyőri VTK – Mol Fehérvár FC meccset rendeznek a Diósgyőri stadionban. A két csapat az előző fordulóban egyaránt meglepetés eredményt ért el, de merőben mást. A fehérváriak hazai környezetben kaptak ki, a Puskás AFC-től 3-1-re, ami után edzőcsere történt a klubnál, a szerb Marko Nikolicot a spanyol Joan Carrillo váltotta a kispadon. A Diósgyőri VTK viszont az Újpest FC-nél vizitálva tudott győzni, 2-0-ra, ami azt jelentette, hogy 13 év után sikerült ismét a lila-fehérek vendégeként nyerniük a piros-fehéreknek. Ezzel a sikerrel a DVTK olyan messzire, öt pontra távolodott el a kieső helytől, amire az elmúlt években nem nagyon volt példa, a fehérváriak viszont a bajnoki címért folytatott harcban kerültek lépéshátrányba a Ferencvárosi TC-vel – és a Mezőkövesd Zsóry FC-vel – szemben.

Úgy tűnik, bejött

A DVTK-nál úgy tűnik, hogy bejött az edzőváltás, amióta Feczkó Tamás irányítja a csapatot, 8 bajnokin 13 pontot szereztek, az utolsó helyről indulva a 8. helyre léptek előre, úgy, hogy a megnyert négy meccsükből kétszer idegenben értek el győzelmeket. Hogy a jó szereplés folytatódik-e, az ma kiderül, de vastagon benne van a mostani mérkőzésben, hogy az edzőváltással új dimenzióba kerül a fehérvári csapat.

– Nehéz úgy felkészülni az ellenfél edzőjéből, hogy egy mérkőzését sem láttuk a csapatával, de azért igyekeztük feltérképezni az ellenfelet, hiszen a játékosok maradtak – mondta Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy mire számít az ellenfél csapatától, így felelt: – Az előző edző, Marko Nikolic a stabil védekezést tekintette elsődlegesnek, és ebből igyekeztek építkezni, viszont Joan Carrillo, aki a 2014/15-ös évadban már dolgozott a fehérváriaknál, akkoriban támadó szellemű együttest alakított ki, és pályafutása újabb állomáshelyein is a gólra törő játékot részesítette előnyben. Valószínűleg most is ilyen csapatot akar formálni, és nagyon is benne van a mostani mérkőzésben, hogy az eddigieknél jóval kezdeményezőbb lesz a fehérvári gárda. Ha így lesz, akkor egy kevésbé zárt védelemmel szemben nagyobb, több lehetőségünk lehet a támadások vezetésére. Mivel szeretnénk nyerni, ez a játék nekünk jó is lehet.

Van fejlődés

Feczkó Tamás, kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy az Újpest elleni siker jót tett az öltözői hangulatnak, a legutóbbi négy fordulóban elért három győzelem, az hogy ennyire eltávolodtak a kieső helytől viszont nem kényelmesítette el a játékosokat, hanem inkább éhesebbé tette a labdarúgókat. A szakvezető szerint a keret tagjai még jobban akarják a sikert, és az eddigieknél is nagyobb skalpokat szeretnének szerezni.

– Az, hogy a DVTK legutóbb 13 éve nyert az Újpest vendégeként, vagy hogy amióta a stábbal a csapat mellett dolgozunk, a lejátszott öt idegenbeli meccsünkből kettőt megnyertünk, ami az előző években nem volt jellemző a Diósgyőrre, és ezek szép tények. De ettől számomra sokkal fontosabb az, hogy fejlődik a csapat, hogy olyan együttesekkel szemben tud partiban lenni, melyekkel eddig nem – mondta Feczkó Tamás. – És ma már talán nem túlzás úgy fogalmazni: nem vagyunk esélytelenek a pontszerzésre, a győzelemre, játsszunk bárhol, bárki ellen a mezőnyben. A fehérvári együttes nagyon jó erőkből álló csapat, de mi ezen a késői novemberi meccsen azon leszünk, hogy örömet szerezzünk a szurkolóiknak.

A diósgyőri szakvezetőt, aki eltiltása miatt még a mostani meccsen sem ülhet a kispadra, hiába kérdeztük arról, hogy a múlt heti védelmük, amelyben akkor Karan eltiltás, Brkovic pedig sérülés miatt nem szerepelhetett, mennyire változhat a mostani bajnokira, csupán annyit mondott, hogy a szóba jöhető labdarúgók közül van, aki azóta sérülést szenvedett, így nincs bőség ennél az alakzatnál.


A helyettesítő

Feczkó Tamás vezetőedző eltiltása miatt még a Mol Fehérvár FC elleni bajnokin is Pacsi Bálint meccsel majd a pálya szélén, hasonlóan az Újpest FC elleni bajnokihoz. Először ez utóbbiról kérdeztük a két meccses ,,beugrót”.

– Nagyon szép nap, emlékezetes mérkőzés volt az Újpest FC elleni siker. Huszonöt éve edzősködöm, és az ilyen élmények igazolják vissza, hogy érdemes valamibe sok munkát fektetni – mondta Pacsi Bálint, Feczkó Tamás segítője, aki arra a kérdésre, hogy mekkora szabadsága van a meccs során, a mostani szerepben, így felelt: – A taktikai alapelvek adottak, a meccsre a csapatot Tamás készítette fel, a védekezést, a támadást, és átmeneteket is az ő elképzelései szerint kell végrehajtaniuk a labdarúgóknak. De a cserékre is felkészülünk, annak is van egy eltervezett forgatókönyve, hogy ha ez, vagy az van, akkor mit kell változtatni. Persze lehetnek váratlan események, olyan helyzetek, amelyeknél nekem kell dönteni, de ebből van a kevesebb, és mivel jól ismerem Tamást, tudom, hogy mit lépne. Ez egy érdekes, különleges helyzet a számomra, de a mostani meccs után visszaáll a rend, az MTK elleni, keddi kupamérkőzésen már minden tekintetben vezetőedzőként lesz jelen Feczkó Tamás.


Várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Vági, Polgár, Karan, Tamás M. – Iszlai, Márkvárt – Shestakov, Rudi Pedro, Hasani – Tabakovic (Prosser).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!