jegyzet

2020.07.20. 09:05

Óvjuk egymást!

Egyik bevásárlásom alkalmával kaptam fel a fejem az átlagnál egy kicsit hangosabb mondatra: „Fiatalember! Legyen szíves vegye fel a maszkot és tartsa be a másfél méteres távolságot a többi vásárlótól!”

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

A felhívás az egyik pénztárosnő szájábl hangzott el és egyáltalán nem volt sem tiszteletlen, sem támadó hangnemű. A megszólított „fiatalember” igyekezett úgy csinálni, mintha nem hallotta volna meg a felszólítást. A pénztárosnő még egyszer szólt, de a megszólított nem reagált.

Két vásárló lépett a renitens közelébe és mutatván, hogy rajtuk ott a maszk, igyekeztek hatni a legalapvetőbb szabályokra fittyet hányót jobb belátásra bírni. A férfi végül sietve kifelé indult, kosarát az árukkal lecsapta a pénztársonál: „Akkor máshol vásárolok!” felkiáltással kirohant. Mi, szabályokat betartók abban reménykedhetünk, hogy a jó szóból nem értő embertársunk máshol is hasonló fogadtatásra talál, mert jelen helyzetben az egymásra vigyázás a legfontosabb feladatunk.

Szaniszló Bálint

(A borítóképen: Szaniszló Bálint, a jegyzet szerzője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!