Jegyzet

2020.07.24. 07:05

Verebek

Egy kétgyermekes édesanya mondta az Északnak, hogy ha nem kellene dolgoznia, felőle akár 9 órakor is kezdődhetne az iskola.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

De mivel kell, nem járhat a munkahelyére fél 10-re, vagy ha mégis járhatna, este lenne, mire végezne. És mi lenne így a gyerekekkel? Akkor már jobb a korábbi kezdés és a korábbi végzés. Mert a gyerekeknek délután zeneórájuk van, sportolni mennek, utána pedig tanulás. Egészen estig. Persze nem most, mert most épp nyári szünet van, de tanév közben bizony húzósak a napok.

Kis verebek. Így hívott bennünket a napközis tanító néni gyerekkorunkban, akik ott ültünk már reggel hatkor a napközi folyosójára kihelyezett tornapadokon. Egymás mellett szorosan, mint a verebek a villanydróton. Nem voltunk sokan, öten-hatan, mi voltunk azok, akiknek a szüleik korán kezdték a munkát, így mi is korán kezdtük a napot. Nem éreztük magunkat emiatt hátrányban, nem haragudtunk a sorsunkra. Egy megoldás volt: este korán lefeküdtünk, reggel pedig korán keltünk.

Hegyi Erika

(A borítóképen: Hegyi Erika, a jegyzet szerzője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!