BOON-Sport-MKC

2016.03.09. 08:59

MKC: Két ponttal már tizenötig jutnának

Mezőkövesd - A 25. forduló mérkőzését játsszák szerdán este a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.

Mezőkövesd - A 25. forduló mérkőzését játsszák szerdán este a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.

A borsodiak 18 órától a Ceglédi KKSE csapatát látják vendégül a városi sportcsarnokban. Az alsóházban „zavaros” a helyzet az alapszakasz utolsó előtti fordulójában, hiszen a ceglédiek 15, az orosháziak 14, az egriek 13, a mezőkövesdiek szintén 13, míg a budapestiek ugyancsak 13 egységgel rendelkeznek. Vagyis egy-egy siker teljesen átrendezheti a táblázatot, s az MKC gárdájának tagjai éppen erre készülnek.

Nagy sorozatban

Legutóbb idegenben pontot gyűjtöttek Balmazújvárosban, előtte otthon megverték a Vácot és most jó szériájuk folytatását tűzték maguk elé, mindezt a bennmaradás jegyében.

– Valóban veretlenségi sorozatba kezdtünk – jegyezte meg Skaliczki László, a kövesdiek vezetőedzője. – Abban bízom, hogy a Cegléd ellen a váciakkal szemben produkált remek támadójátékot nyújtjuk. A Pest megyeiekről tudjuk, hogy veszélyes csapat, gólerős játékosokból áll, embereik tudnak rögtönözni a pályán. Csak akkor tudjuk majd őket megfékezni, ha kemény és zárt védőmunkát produkálunk. Ennek érdekében gyakorlásainkon mindent átveszünk, átismétlünk, hogy bármilyen helyzetre találjunk helyes megoldást.

A mesteredző ezután arról beszélt, hogy nyolc nap alatt három meccset kell játszaniuk, a rohanás pedig nem kedvez nekik, ugyanis ehhez kevesen vannak.

– Az esélyekről most felesleges beszélni – folytatta Skaliczki László. – Vagyis én sem fogok arról „előadást” tartani, hogy kinek áll a zászló, mert ilyenről az élvonal alsóházában nem is beszélhetünk. A Cegléd célja az, hogy ebből a zónából minél előrébb lépjen, ennek jegyében pedig égetően szüksége van minden pontra. Számunkra az lenne a legjobb, ha kapusaink hoznák szokásos bravúrjaikat, sikerülne jól ütköznünk a veszélyes ceglédi átlövőkkel, a mezőnyben pedig több játékosunk is kiemelkedő teljesítménnyel rukkolna ki. Az is sokat nyomna a latba, ha könnyű gólokat szereznénk, mert akkor tartalékainkat a hajrában tudnánk mozgósítani.

A mezőkövesdiek nem panaszkodhatnak a tavaszra, hiszen az elmúlt hetekben mind a Magyar Kupában, mind az élvonalbeli bajnokságban sikeresen szerepelnek, ez azonban még nem minden…

Apró dolgok döntenek

– Bőven van hová fejlődnünk – hangsúlyozta Skaliczki László. – Nálunk most a tét határozza meg a tudatot: minden momentumnak nagy jelentősége van és ezt a helyzetet kezelnünk kell. Ilyenkor fontos az, hogy a legjobb megoldásokat válasszuk, mert az ilyen és ehhez hasonló mérkőzéseken általában apró dolgok döntenek. Ezért nem mindegy, hogy ki és mit ad elő a parketten.

Takaréklángon

A kövesdiek mestere elmondta még, hogy keretükben mindenki egészséges, bár apróbb sérülések mindig előfordulnak. A tréner arról is beszélt, hogy edzésmunkájukat ezekben a napokban nem vihetik túlzásba, hiszen most a meccsek kerültek fókuszba. „Remélem, hogy senki nem kerül a maródiak listájára, mert a rájátszásra mindenkire szükségünk van” – szögezte le Skaliczki László.

- Kolodzey Tamás -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!