BOON-Sport-MKC

2016.04.29. 12:31

MKC: Ha húsz gól "táján" tartják ellenfelüket, nem kapnak ki

Mezőkövesd - Pénteken este vendégként küzd a pontokért a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Pénteken este vendégként küzd a pontokért a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

A matyóvárosiak 7–14. helyért küzdő együttese – az alsóházi rájátszás 7. fordulója keretében – a Ceglédi KKSE otthonában 18 órától szeretné folytatni eddigi kiváló szereplését. Az MKC ugyanis a „ráadásban” eddig veretlen, már tisztes távolságra került a kiesőktől, így jó esélye van NB I-es tagsága meghosszabbítására.

Kétélű fegyver

– Soros ellenfelünknél edzőváltás történt a héten – mondta Skaliczki László, a borsodiak vezetőedzője. – Ilyenkor nem a szakvezető vagy a trénerek személye a fontos, hanem az, ami mögötte áll. A klubvezetés azzal a szándékkal váltott, hogy új impulzust adjon a társaságnak, amelyet ezzel az eszközzel kíván felrázni. Az világos, hogy a Pest megyeieknek is a bennmaradás a céljuk, ennek jegyében állnak a pontvadászat hátralévő szakaszához, ilyenkor persze már sok újat nem lehet kitalálni – az új seprő azonban akár jól is seperhet.

A kövesdiek mestere ezt követően szakmailag elemezte a Ceglédi KKSE együttesét:

– Magasan védekezik, állandóan a labda megszerzésére törekszik, és ha eléri szándékát, akkor gyors akciókat vezet. Gólfelelősei meccsenként sokszor betalálnak a kapuba, ezért nekünk kiemelt feladatunk lesz kulcsembereik semlegesítése. Ehhez feszesre kell fognunk az elhárító munkánkat úgy, hogy előtérbe helyezzük az ütközéseket. A Cegléd általában huszonötöt vagy még több gólt lő, a mi győzelmeink vagy pontszerzéseink alapjául pedig az szolgál, ha húsz körül tartjuk riválisunkat.

Grigorjev a kulcs

Skaliczki László úgy kalkulál, ha fiai közül hárman-öten ezúttal is kiemelkedő teljesítménnyel rukkolnak ki, ebben az esetben ugyanis „magánszámítása” szerint ponthoz vagy pontokhoz jutnak Cegléden.

– Grigorjeven nagyon sok múlik majd – folytatta a tréner. – Ha átlövőnk hozza magát és felnőnek mellé mások is, jó eredménnyel jövünk le a pályáról, viszont a boldogulásunk nem csak ezen múlik. A védekezés és az egyének produkciója nyom majd a legtöbbet a latba.

Az MKC az elmúlt napokban szerda-szombat-vasárnap-szerda menetben üzemelt, szakvezetőjük érezte a fáradtságot fiain, ezért változtatott a korábbi, megszokott edzésmunkán. Erről így nyilatkozott a vezetőedző:

– Csökkentettem az edzésszámot, és fakultatívan végrehajtható munkát is adtam a fiúknak. Részfeladatokat gyakoroltunk, közben a formaátmentésre koncentráltunk. A sok meccs nem múlt el nyomtalanul – a PLER ellen 16-11-es vezetésünk után saját magunk hoztuk fel őket –, nekünk azonban mentálisan állóképesnek kell maradnunk. Azt hangsúlyoztam a gyerekeknek, a mérkőzéseken azzal már ne foglalkozzanak, ami megtörtént, hanem arra koncentráljanak, ami előttük áll, ezt hívják belső kommunikációnak. A sok „okosságot” persze úgyis a pályán kell előadni, én pedig töretlenül bízom tanítványaim tudásában.

Benis és Kiss R.

A mezőkövesdi játékosok közül Benis van a maródiak listáján, egész héten nem edzett, Cegléden azonban valószínűleg pályára léphet. A keret tagjai közül Kiss R.-re pedig a kézilabdázás mellett ballagás is vár.

- Kolodzey Tamás -


Az állás a 7–14. helyért

7. Balmazújváros KK 6 2 2 2 149-147 16

8. Orosházi FKSE 6 3 2 1 157-151 15

9. Mezőkövesdi KC 6 3 3 – 141-132 13

10. Sport36-Komló 6 1 – 5 150-168 13

11. B. Braun Gyöngyös 6 1 1 4 147-150 11

12. PLER Budapest 6 4 1 1 152-147 10

13. Eger Eszterházy SZSE 6 3 1 2 149-147 9

14. Ceglédi KKSE 6 1 2 3 172-175 9


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!