Helyes döntés

2024.06.28. 18:30

Az UEFA megerősítette: nem ért büntetőt Orbán belépője a skótok ellen

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) játékvezetőinek főnöke szerint Facundo Tello helyes döntést hozott a németországi Európa-bajnokságon, amikor nem ítélt büntetőt a skótoknak Willi Orbán belépőjéért.

Willi Orban (r) párharcban a skót Stuart Armstrong ellen

Forrás: AFP

Fotó: Marijan Murat

Steve Clark, a skótok szövetségi kapitánya dühös volt, amikor a Magyarország–Skócia csoportmérkőzésen - amelyet a magyarok a 100. percben szerzett találattal 1-0-ra megnyertek - Stuart Armstrong a magyar kapu előterében elesett, de nem ítéltek tizenegyest, azonban Roberto Rosetti most rávilágított, hogy Armstrong kezdeményezte a „fizikai kontaktot” Orbánnal szemben.

TELLO, Facundo
Az argentin Facundo Tello játékvezető
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt, amelyen pár vitatott szituáció is előfordult

– mondta Rosetti a csoportkör utáni sajtótájékoztatón, amelyen nem kommentálta a pletykákat az argentin játékvezető további bíráskodásáról – médiaértesülések szerint ugyanis Tello már nem fog meccset vezetni a kieséses szakaszban.

Clark több médiumnak is nyilatkozott az esetről, mivel szerinte jobb lenne csak európai bírókkal nekivágni a kontinenstornának, és bár a VAR-szobában európaiak ültek, úgy fogalmazott, „minek, ha ilyenkor nem hívják ki a bírót”.

Rosetti szerint a VAR minden szituációt megvizsgál, de Armstrong esetében a VAR-csapat a helyszíni felülvizsgálat ellen döntött. 

Ezen felül a kérdéses ütközés előtt John McGinn esetében volt egy kezezés gyanú is a tizenhatoson belül.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett kétgólos vereség után 1-0-ra legyőzték Skóciát, így három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel fejezték be a tornát. 

Három éve az előző kontinensviadalon is a csoportkörben búcsúztak, akkor két ponttal negyedikek lettek Franciaország, Németország és Portugália mögött. A skótok pedig már a magyarok elleni verséggel búcsúztak.

A nemzeti együttes legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában