boon.hu video

2024.07.12. 20:14

Nyitnak a borházak – indul a Nagyavasi Pincenapok, szombaton pedig Kvaterka lesz - Fotók, videó

Ebben a forróságban egy hideg pince bizony nagyon hívogatóan hangzik, főleg akkor, ha itt finom borokat és hozzá ínycsiklandó ételeket kínálnak. Ezek az élvezetek garantáltan jelen lesznek, a pénteken startoló Nagyavasi Pincenapokon.

Galambos Eszter

Nyitott pincék várják az érdeklődőket ma és holnap az Avasi pincesoron.

Fotó: Vajda János

Bortanya, Polgármester Pince , Poroszkai Pince , Nádler Pince , Faház Borház, Az Odú, Svájci Borház, Az "iroda" - pince és pihenő, Pinyó – sorolja Madaras Péter főszervező azokat a pincéket, amelyek kinyitnak a pénteki napon. 

Pénteken startolt az Európai Egyetemi Játékok 

A főszervező kérdésünkre hozzáteszi, a dolog apropója az, hogy pénteken startol az Európai Egyetemi Játékok, amelynek 2024-ben Miskolc és Debrecen is otthont ad. Cél, hogy a városunkba látogató sportolók a versenyeken túl megismerkedjenek a város kulturális életével is, ezért több kiegészítő program áll a rendelkezésükre, ilyen a Nagyavasi Pincenapok is, amely Miskolc új boros rendezvénye.

Újdonság ez a progam

Pozsgai Péter, a Gallai Pincészet képviseletében kérdésünkre elmondta, hogy ez a program most újdonság, ami kifejezetten egyetemi szervezésben valósul meg és mivel ilyen még nem volt, nem tudja egyenlőre, mire számíthatnak. Nagyon várják a sportolókat, akikre inkább a szombati napon számítanak, hiszen mivel az esemény megnyitója pénteken van, valószínűsíthető, hogy ez számukra más jellegű elfoglaltságot is jelent. A sportolóknak leginkább egy könnyed fehér fröccsöt ajánlana a kínálatukból, de természetesen alkoholmentes jéghideg italokkal, behűtött szódavizekkel, szörpökkel is készülnek.

 

Szombaton tovább folytatódik

Takács Roland, a Faház Borház tulajdonosa is nagyon reméli, hogy sokan lesznek kíváncsiak az Avason található nyitott pincékre. Természetesen széles kínálattal várják a sportolókat is, és minden borozni, szórakozni vágyót.

Érdemes tudni, hogy szombaton Avasi Kvaterkát is rendeznek, ami mindig megmozgatja a miskolciakat. A szervezők szerint azonban a két esemény jól megfér majd együtt, jól kiegészíti egymást és mindenkit tárt pincékkel várnak.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!