Tudta?

2024.08.02. 13:00

Egyre több a kutyabarát szálloda

Szívesen eltöltenénk pár napot a családdal, de nem szeretnénk otthon hagyni kedvencünket?

Boon.hu

Hatékonyabb a kutyás terápia, mint a hagyományos

Forrás: Getty Images

Fotó: A kép illusztráció

Kevesen tudják, de még az állatbarát szállodákban is előfordulhat, hogy nem vihetjük be kedvencünket az étterembe, a fitneszterembe, a wellness- és strand területére, valamint a játszótérre. Ezért fontos először tisztázni, milyen típusú nyaralást tervezünk, és annak megfelelően válasszuk ki a szállást. 

Cute border collie dog lying with pet toy and looking at camera at home.
Kényelmes körülményeket alakítanak ki négylábú társaink számára is
Fotó: Olga Pankova

A legtöbb esetben a szállodai strand tiltott terület az állatok számára. Ezért, ha inkább fürdőzni szeretnénk, érdemes a nyaralást olyan vízpart környékére tervezni, ahol kutyával is lehet csobbanni. A kutyastrandok helyét táblák jelzik, figyeljünk arra, hogy csak ezeken a részeken engedjük be őket a vízbe. Ha az aktív pihenés szerelmesei vagyunk, keressünk olyan helyet, ahol a szálloda erdei környezetben helyezkedik el. Annak is érdemes előre utánajárni, milyen látnivalók vannak a környéken, így a közös sétát összeköthetjük a város felfedezésével. A szállodákban szigorúbb szabályok vannak; a közös használatú területeken, a folyosókon és a liftben, a kutyánkat rövid pórázon kell tartani, és ha viselkedése megköveteli, szájkosarat is kell rátenni. Ha úgy érezzük, hogy kedvencünk nehezen alkalmazkodna a vendégekhez, inkább keressünk olyan apartmant, ahol engedélyezik az állattartást. Szállodában gyakran az is konfliktusokhoz vezet, ha a kutya ugatásával megzavarja a vendégek pihenését. Ha kis kedvencünk hajlamosabb a gyakori ugatásra, akkor érdemes apartmant foglalni, ahol az eb nem zavar majd másokat. Sőt, ha kertkapcsolat is van az apartmanhoz, szabadon mozoghat, és a felesleges energiáit is lekötheti.

Szedjük fel utána! 

Nézzük meg, hogy a szállás környékén milyen lehetőségek vannak a kutyasétáltatásra. A legideálisabb, ha a hotel vagy apartman közvetlen környezetében van egy kialakított sétáló ösvény. Ügyeljünk arra, hogy mindig a kijelölt helyen végezze a dolgát, és a kutya ürüléket is mindig szedjük össze. Ha elfelejtettünk tasakot hozni, a legtöbb állatbarát szálláshelyen vannak kihelyezett kutyaürülék-tasak adagolók.  Miután kiválasztottuk a szállást, még a foglalás előtt érdeklődjünk arról, hogy milyen méretű kutyákat fogadnak. A szabályok általában a kutya testsúlyától vagy méretétől függően változhatnak, de általánosságban elmondható, hogy nagytestű kutyákkal csak apartmanházakban szállhatunk meg.

Megkapta az oltást? 

Akár szállodai szobát, akár apartmant foglalunk, időben ellenőrizzük, hogy kedvencünk rendelkezik-e a szükséges kötelező oltásokkal. Előfordulhat, hogy ezeket igazolnunk kell oltási könyvvel. A szálláshelyek azt is előírhatják, hogy az ott tartózkodásunk alatt gondoskodnunk kell a kutyánk bolhanyakörvéről vagy más paraziták elleni védelemről. Ahogyan minden vendég esetében, kis kedvenceink szállodai tartózkodásának is külön díja van. Nézzük meg, hogy ez az ár tartalmazza-e az étkezést; ha nem, akkor hosszabb tartózkodás esetén érdemes magunkkal vinni nagyobb mennyiségű állateledelt.  Kérdezzünk rá arra is, hogy milyen eszközöket tud biztosítani a szálláshely. Általában az ágyat védő plédet, kutya fekhelyet, itatót és etetőtálat ingyen biztosítja a szálloda a tartózkodás ideje alatt, de akkor is érdemes megfontolni ezt a lehetőséget, ha felár ellenében van lehetőség a kölcsönzésre, mert így nem kell magunkkal vinni mindent.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában