Mit válasszunk?

2024.08.08. 08:00

Nyolc házi kedvenc, amely kis helyen is elfér

Egyre több családban van cica vagy kutya, azonban egy kissé vagányabb házi kedvencet is választhatunk, akinek nem kell hatalmas terület.

Nagyon cukik a tengerimalacok

Fotó: ÉM

Fedezzük fel a sziámi harcoshal, a mongol futóegér, a sündisznó és a vadászgörény világát!

Vadászgörény és sziámi harcos hal

Akár egy lakást, akár egy irodát hihetetlenül feldob egy akvárium. Főleg a benne elegánsan úszkáló sziámi harcoshallal.
A sziámi harcoshalak annyira maguknak valóak, hogy nem érdemes nekik akváriumtársat keresni, mert akkor könnyen kibújik belőlük a mélyen szunnyadó harcművész. 
A vadászgörényekből szintén nagyszerű háziállat válhat. Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy elég csalafinták, és időnként rossz fát tesznek a tűzre, mert szeretnek szaladgálni.

Teknős és mongol futóegér

Nyugodtak, csendesek és bölcs benyomást keltenek az emberben. Ők a teknősök, akiknek a gondozása figyelmet igényel, azonban közben felelősségvállalásra taníthatja a gyermekeket. Ráadásul egy olyan kedvencünk lehet, aki akár évtizedekig is velünk marad, mivel a teknősök nagyon sokáig élhetnek. 
A mongol futóegeret imádják a gyermekek, mert rettentő mozgékonynak és szeretik a gazdáikat. Mégis van velük egy kis probléma: alapvetően az éjszaka a legaktívabb időszakuk. Ezért érdemes olyan helyen tartani őket, ahol nem zavarják az estéink nyugalmát és az alvást.

Sündisznó és remeterák

A sünik azért jelentenek remek választást, mert nem kell nekik tágas udvar a futáshoz, elég számukra egy viszonylag komfortos kis ketrec. 
Így azoknak is nagyszerű háziállat lehet a sündisznó, akik kisebb helyiségekben élnek. A sünik éjszakai és eléggé magányos állatok, így az sem fog nekik nagy gondot okozni, ha gazdájuk a nap jelentős részében nincs mellettük. 
Egy lépéssel extrémebb választásnak tűnik a remeterák, amelyek szuper kezdő háziállatok a gyermekeknek. A remeterákok ugyanis minimális törődést igényelnek, és végtelenül csendesek, nem nagyon csapnak zajt a lakásban. Másrészt roppant szórakoztató cukiságok, ha kézbe vesszük és megnézzük, hogyan mozognak egy náluk lényegesen nagyobb kagylóban.

Nyuszi és tengerimalac

Minden gyerek álma, hogy akkor is hazavihessen egy nyulat, ha éppen nincs húsvét. Mert ezek a szőrgombócok mindenkit elvarázsolnak tapsifüleikkel és bolyhos farkukkal. Arra viszont mindenképp ügyelni kell egy nyúl esetében, hogy létfeltételük a testmozgás, és elég szociális állatok, szeretik minél gyakrabban látni a gazdájukat. 
Kevés olyan kisállat van, aki versenybe szállhatna a tengerimalaccal a szórakoztatás terén. Ezek a vicces kis teremtmények imádják a társaságot, és olyan grimaszokkal fejezik ki az érzelmeiket, ami mindenkinek mosolyt rajzol az arcára a környezetükben. Heves érzelmeik kifejezésekor gyakran látványosan a levegőbe ugrálnak. Azonban annyira vágynak a társaságra, hogy érdemes őket párban tartani, nem bírják elviselni a magányt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában