boon.hu video

2024.08.31. 07:00

Varázslatos éjszaka a Miskolci Állatkertben (fotókkal, videóval)

Augusztus 30-án már tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Állatkertek Éjszakáját, amihez idén is csatlakozott a Miskolci Állatkert. Az esemény különleges élményeket kínált a látogatóknak, akik ezen a napon éjszakába nyúlóan fedezhették fel az állatkert varázslatos világát.

Gárdonyi Edina

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Dönci, az egerészölyv szigorú tekintete fogadta a látogatókat a bejáratnál.

Őt nem lehet megfogni, de fotót lehet vele készíteni. Nagyjából egy óráig bírja az intenzív látogatórohamot

 – mondta el a boon.hu-nak Kompos Csaba gondozó.

Az oroszlánok darabolt marhahúst vacsoráztak

Az este folyamán több látványetetés is volt. A látogatók megtekinthették az oroszlánok, a mocsári macskák, az ormányos medvék és az örvös pekarik, a sivatagi hiúzok, az észak-amerikai kúszósülök, a mosómedvék, valamint a szibériai tigris etetését is. Az oroszlánok látványetetése volt az első. Közben egy gondozó elmondta, hogy néhány napig kevesebbet ettek, hogy a látványetetés valóban látványos legyen. Zeusz, Nala és Kiara vacsorája darabolt marhahús volt, amit fára aggattak, hogy tényleg minél izgalmasabb legyen az etetés. Mint megtudtuk, ők mindig darabolva kapják az ételt, állatkertben nem etetnek élő állattal. 

Az oroszlánok napközben lusták, este és hajnalban aktívak. Ha ebben az időszakban valaki oroszlánüvöltést hall, azok az állatkert oroszlánjai 

– zárta szavait a gondozó.

Az arcfestés minden korosztály kedvence

A látványetetéseken túl a látogatók további különleges programokon vehettek részt, amelyek között szerepelt a "nemszeretem" állatokkal való találkozás, valamint a „Bogaras vagyok – Az ízeltlábúak varázslatos világa” című interaktív kiállítás. A Herman Ottó Múzeum „Varázslatos világító ásványok” című bemutatója és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportjának interaktív bemutatója is nagy sikert aratott. A gyerekeket és a vállalkozó kedvű felnőtteket pedig ingyenes arcfestés várta. Becze Juli arcfestő elmondta, hogy a fiúk a vadállatokat kedvelik, a lányoknál van, aki szereti az állatokat, de mivel mi sok gyöngyöt, csillámot használunk az arcfestéshez, így a hercegnő, a pillangó és minden kelendő, ami csillog, ragyog.

Tódor, a kígyó várta a simogatásokat

A kígyósimogatás is nagyon népszerű volt, bár főleg a gyerekek körében:

A gyerekek sokszor bátrabbak, mint a felnőttek 

– mondta Tősi Virág, a hüllők gondozója. Nagyjából félóránként váltják egymást a kígyók, többet nem bírnak, eléggé átmelegszenek. Ottjártunkkor Tódor, a sávos farkú sikló volt éppen szolgálatban.

Családok, baráti társaságok használták ki az éjszakai alkalmat

Az éjszakai időpont a párokat és a baráti társaságokat is vonzotta, de mint általában, most is a családok jelenléte volt jellemző. Beke László gyermekeivel és unokáival érkezett. Elmondta, hogy bár gyakran jönnek az állatkertbe, de az éjszakai látogatás lehetőségét most először használják ki.
Illés Judit a lányával és unokáival jött a különleges éjszakai látogatásra. A kicsik leragadtak Tódornál, a kígyónál, és bár egyikük nézte a kígyót, nem győzte le a fóbiáját, nem simogatta meg. 

Az esemény egyedülálló hangulatát sötétedés után a fáklyák fénye, a különleges állathangok és a hűs erdő tette felejthetetlenné.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában