boon.hu video

2024.05.30. 17:49

Hódítanak a SEG Automotive új elektromos hajtásláncai (fotók, videó)

E-mobilitás témájú kiállításon mutatták be a S.E.G.A Hungary telephelyén csütörtökön délután, a SEG Automotive által fejlesztett és gyártott elektromos autóipari termékeket és megoldásokat.

Boon.hu

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A kiállítás abból a célból jött létre, hogy betekintést nyújtson, milyen részt vállal a cég az e-mobilitás piacán. Bemutatták többek között a szoftverfejlesztést, az elektronika és mechatronika kapcsolatát, a 48V hibridizációt, az e-bike és pedelec megoldásokat, a nagyfeszültségű elektromos meghajtásokat és alkatrészeket és a városi mikromobilitást.

Dr. Dobos Péter gyárigazgató köszöntő beszédében kitért arra, hogy az éghajlatváltozás és a mobilitás átalakulása új megoldásokat és nagy sebességet igényel. A globális beszállító SEG Automotive ezt a kihívást lehetőségként kezeli, hogy szaktudását új piacokon és üzleti területeken kamatoztassa, amint azt a nagyfeszültségű, a városi mikromobilitás és a pedelec/e-bike piacra való sikeres belépések is bizonyítják.

A  jövő motorjai

Az SEG Automotive története 1913 óta szorosan összefonódik a belső égésű motoros járművek megbízhatóbbá és hatékonyabbá tételével – meghajtásai ma több mint 300 millió járművet hajtanak meg az utakon. De amióta 2018-ban önálló céggé vált, a németországi székhelyű globális beszállító innovációs sebessége óriási mértékben felgyorsult. 

A magyar telephely a cégcsoport legnagyobb európai gyára. Százötven főnél is nagyobb kutatási és fejlesztési központja nemcsak a hagyományos termékek (indítómotorok és generátorok) fejlesztésében vesz részt, hanem a mobilitás fenntartható jövőjének megoldásaihoz is hozzájárul. Ide tartoznak a 48 V-os hibridizációhoz, a városi mikromobilitáshoz és a nagyfeszültségű villamos gépjárműhajtásokhoz szükséges elektromos gépek.

Dr. Dobos Péter ezzel kapcsolatban a következőket mondta:"2022-ben bátran kijelentettük - stratégiánk újragondolása során - hogy mi vagyunk a motor a ma és a holnap közlekedéséért. Most két évvel később már biztosan állíthatom, hogy a jövőben még több mindennapi közlekedésben használt járművet fogunk meghajtani a világon, teljesen elektromos és emissziómentes módon, a személygépkocsik és haszongépjárművek nagyfeszültségű motorjaitól kezdve a motorkerékpárok vagy háromkerekűek e-hajtásain át az e-biciklik motorjáig."

Dr. Alakszai Zoltán, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei főispánja hangsúlyozta, hogy manapság nem telik el úgy nap, hogy ne szembesülnénk azokkal a kihívásokkal amelyeket a fenntarthatóság, a zöld energia előállítás, vagy az elektromobilitás kifejezések jellemeznek. A közgondolkodásban az elektromobilitás kifejezés tartalma még nem teljesen ismert. Azt azonban látni kell, hogy környezetvédelmi kihívások vesznek körül minket és mind ez arra mutat, hogy egy nagyon komplex problémarendszerrel állunk szemben. 

Nagyon komplex helyzet van, hiszen az országnak pozicionálni kell magát a világban és az elektromobilitás elsősorban az autóiparban, egy zászlóshajó, amely vitán felül állóan egy versenyképes országgá teheti Magyarországot.

Magyarok az élvonalban 

A magyar telephely a hagyományos termékek gyártásán felül felkészült a nagyfeszültségű meghajtások gyártására is. Miskolcon megtalálható a szakmai kompetencia és akarat, hogy a ezeknek a termékeknek a sorozatgyártása elindulhasson. Az itt található projektcsapat, világmárkák számára értékesít elektromos megoldásokat szerte a világon.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában