boon.hu video

4 órája

A Csókos asszony operett bemutatójával indul a színházi évad Miskolcon (fotók, videó)

Grandiózus produkció érkezik elképesztő látványvilággal a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházába pénteken. Szeptember 20-án mutatja be a miskolci teátrum a Csókos asszony című operettet Szőcs Artur rendezésében.

Boon.hu

A Csókos asszony című operett főpróbája a Miskolci Nemzeti Színházban

Fotó: Vajda János

„A józsefvárosi Nagytemplom utcában talált gyermek, Pünkösdi Kató szépséges, ígéretes színinövendékké serdült, épp eljegyzésére készül a zongorista, Dorozsmai Pistával, és már úgy tűnik, minden olyan, akár egy tündérmesében, ám a bohém vőlegény szégyenében mégsem jelenik meg az ünnepségen, mert előző éjszaka a nagy mulatás hevében zálogba csapta a jegygyűrűket. Megjelenik viszont a dúsgazdag báró, Tarpataky, aki csöppet sem kétértelmű ajánlataival ostromolja a lányt. Lesz itt gond és baj elég...” Ami pedig a muzsikát illeti, sok más mellett a Csókos asszony operettben csendülnek fel olyan halhatatlan slágerek, mint például az „Éjjel az omnibusz tetején,” a „Gyere te nímand,” a „Mi muzsikus lelkek” vagy épp a „Van a Bajza utca sarkán...”.

csókos asszony
A Csókos asszony című operett főpróbája a Miskolci Nemzeti Színházban Fotó: Vajda János

Parádés szereposztás Csókos asszony operettben

Zerkovitz Béla operettje parádés szereposztással érkezik a Miskolci Nemzeti Színház színpadára. Seres Ildikó (Jászai-díjas) és Eperjesi Erika színművésznők nélkül elképzelhetetlen lenne egy operett Miskolcon, ők Hunyadiné szerepében lépnek színpadra, de Gáspár Tibor (Jászai-díjas, Érdemes művész) és Salat Lehel színművészek is évek óta biztos pontjai a zenés előadásoknak – a közönség nagy örömére, ők ezúttal Kubanek megformálói. Báró Tarpatakyt Szőcs Artur rendező mellett nem más kelti életre, mint Mertz Tibor Jászai-díjas színművész.

A társulat fiatal színművészei és egyetemista színművész hallgatói is megmutathatják a miskolci közönségnek, mit tudnak: Pünkösdi Kató szerepében Baranyi Emma színművésznő mellett Mikita Dorka Júlia egyetemi hallgatót láthatja a nagyközönség, aki utolsó egyetemi évének gyakorlati idejét tölti a Miskolci Nemzeti Színházban. Dorozsmai Pista szerepében Rózsa Krisztián mellett Tóth Dominik lép színpadra, Ibolya Edét pedig Börcsök Olivér, valamint – Feczesin Kristóf színművész műtétből való felépülése idejéig – Puskás Balázs formálja meg másodszereposztásban, aki szintén utolsó egyetemi évének gyakorlatát tölti a miskolci teátrumban. Rica-Maca szerepében az utánozhatatlan páros, Czvikker Lilla és Varga Andrea színművésznőket láthatja a nagyérdemű, Osváth Tibor énekkari művész Salvatore, míg Molnár Anna színművésznő Gramschné szerepében fog tündökölni a Csókos asszony operettben.

Betegség miatt változások

A látványvilág Kovács Dániel Ambrus díszlettervezőnek köszönhető, a jelmezeket Kovács Andrea tervezte, a koreográfia Kocsis Andrea és Lukács Ádám érdeme.

*Váratlan megbetegedés miatt a pénteki bemutatón Rica-Maca szerepében Varga Andrea lesz látható Czvikker Lilla helyett, szombaton pedig Seres Ildikó lesz látható Hunyadiné szerepében Eperjesi Erika helyett. Feczesin Kristóf színművész műtétből való felépülésének idejére Ibolya Ede szerepébe, másodszereposztásként Puskás Balázs egyetemi hallgató ugrik be, őt szombaton láthatja a közönség. Börcsök Olivért a premieren köszöntheti a nagyérdemű a táncos komikus szerepében. Mielőbbi gyógyulást kívánunk a művészeknek! - írta a színház a bemutató kapcsán.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában