Vészjelzés

2024.06.27. 11:51

Másodfokú riasztást adtak ki Borsodra, ezekre lehet számítani!

Figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére péntek éjfélig.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Illetve intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

 

Csütörtökön napközben nagy területen lehetnek alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulásához, összességben többfelé, több hullámban várható előfordulásuk. A zivatarok környezetében elsősorban felhőszakadás (>25-25 m), viharos (60-70 km/h) széllökés és jégeső (~1-2 cm) társulhat. Késő estére nyugat felől várhatóan csökken a zivatarok számossága, de teljesen éjjel sem nyugszik meg a légkör.

Forrás: met.hu

Pénteken a zivatarokat - főként keleten - felhőszakadás (>25-35 mm, néhol akár >50 mm), viharos (60-80 km/h) széllökés, illetve jégeső (~1-2 cm) is kísérheti - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!