katasztrófavédelem

2019.11.19. 08:30

A 46. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelem hírei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 86 alkalommal riasztották, amiből 38 műszaki mentés volt.

Illusztráció

Forrás: Illusztráció/ÉM

Két személygépkocsi ütközött a Hernádnémeti és Tiszalúc közötti úton november 12-én. A miskolci és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a balesetben érintett járműveket, és egy embert feszítővágó berendezés segítségével kiszabadítottak az egyik autóból.

Fának csapódott egy személygépkocsi a Gönc és Hidasnémeti közötti úton november 13-án. A műszaki mentést a gönci hivatásos tűzoltók hajtották végre. Az egység áramtalanította a balesetben érintett járművet és a mentőkkel közösen egy embert kiemelt az autóból.

Teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméter alapterületű melléképület szombatra virradó éjjel Járdánházán az Ady Endre úton. A tűzhöz Ózdról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik három vízsugárral oltották el a lángokat. Az épületből egy propán-bután gázpalackot, egy dissou és egy oxigén palackot hoztak ki az egységek, amelyeket hőhatás nem ért.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Miskolcon, a Debreczeni Márton téren november 17-én reggel. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével szabadították ki a járműben utazó két embert, majd átadták őket a mentőszolgálat munkatársainak.

Kigyulladt egy lakóház tetőszerkezete és két szobája Abaújszántón, a Cekeházi utcában november 17-én reggel. A tűzhöz az encsi és a szerencsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat, majd elvégezték az utómunkálatokat. Az egységek egy gázpalackot kihoztak az épületből. Személyi sérülés nem történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában