A 34. hét jelentősebb káresetei

2022.08.30. 07:30

Viharkárok, tűzesetek, árokba hajtott autó – katasztrófavédelmi hírösszefoglaló

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 126 alkalommal műszaki mentéshez, 27 alkalommal tűzesethez riasztották.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Augusztus 22-én a vihar következtében kora estig csaknem 70 bejelentés érkezett, legtöbbször kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz riasztották a tűzoltókat. Miskolcon a Csabavezér útra egy hatméteres fa, a Nagy Lajos király útra pedig több fa és egy villanyoszlop is kidőlt.

Egy kisteherautó motorterében keletkezett tűz augusztus 26-án Miskolcon, a Pesti úton. A miskolci tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, melyek nem terjedtek át a jármű bútorokból álló rakományára.

Teljes terjedelmében égett egy 20 négyzetméteres szoba, benne berendezési tárgyakkal augusztus 27-én Perén. A lángok átterjedtek a ház tetőszerkezetére is, melynek 70 százaléka leégett. A tüzet az encsi tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.

Augusztus 28-án délelőtt árokba, majd a learatott napraforgótáblába hajtott egy gépkocsi Mezőkövesd és Andornaktálya között. A mezőkövesdi tűzoltók félpályás útlezárás mellett végezték a jármű műszaki mentését – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában