boon.hu video

2024.06.27. 11:46

Egészségügyi dolgozókat díjazott a vármegyei önkormányzat (fotók, videó)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés csütörtöki ülésén átadták a vármegyei önkormányzat idei Szent Erzsébet és Kossuth Zsuzsanna díjait.

Gárdonyi Edina

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata által adományozott Szent Erzsébet és Kossuth Zsuzsanna Díjazottjai

Fotó: Vajda János

Az elismeréseket Bánné dr. Gál Boglárka, a vármegyei közgyűlés elnöke és Szabó Gergely, a vármegyei közgyűlés alelnöke adták át. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat Szent Erzsébet díját azok kaphatják meg, akik hosszú időn át magas színvonalon végeztek tevékenységet az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és a gyógyítás területén, eredményesen szolgálva a vármegye lakosságát. 

Szent Erzsébet díjban részesültek:

Jászberényi Judit

Dr. Zsákai Zsolt

Tíz kiemelkedő egészségügyi dolgozó kapott Kossuth Zsuzsanna díjat

A Kossuth Zsuzsanna díj az egészségügyi ágazatban dolgozó olyan személyek részére adományozható, akik elhivatott, áldozatkész és színvonalas munkájukkal kiemelkedően szolgálták a vármegye lakosságát a betegellátás, gyógyítás, járványok és betegségek megelőzése, valamint az egészségügyi igazgatás területén. 

Kossuth Zsuzsanna díjban részesültek:
Baloghné Katlan Piroska

Bánhegyi Gáborné

Béres Andrásné Leczó Erzsébet

Borsosné Vallus Ágnes

Csányi Nikoletta

Gyöngyösi Anita

Madzin Ildikó Magdolna

Mendyk Ágnes

Novák Mária

Tőkés Zoltán

Az ünnepélyes átadón a díjazottak munkájának méltatása mellett hangsúlyozták az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájának fontosságát és közösségük iránti elkötelezettségüket. A díjazottak példaképként szolgálnak mindenki számára az egészségügy területén.

Idén egyetlen férfit díjaztak Kossuth Zsuzsanna díjjal

A vármegyei önkormányzata egyetlen férfiként Tőkés Zoltán részére adományozott Kossuth Zsuzsanna Díjat. Tőkés Zoltán 25 éve kezdte mentős hivatását a tiszaújvárosi mentőállomáson, majd a szerencsi mentőállomás közösségének tagja lett. Nyolc éven keresztül a Légimentőknél is dolgozott. A szerencsi mentőállomáson 2009-ben bajtársi összefogással létrehozta a Dél-Zempléni Mentőkért Egyesületet, amelynek vezetőjeként több millió forint értékű eszközbeszerzéssel segítették a szerencsi mentőket. 2023-tól az orvosi ügyeletek országos átszervezése után a szerencsi telephely vezetésével bízták meg, amit a mentő hivatás mellett jelenleg is gyakorol. A boon.hu számára elmondta, az ő feladata volt megszervezni és összeállítani a csapatot, illetve kialakítani az orvosi ügyelet rendszerét Szerencsen.

Számomra ez egy óriási elismerés, az elmúlt huszonöt év legnagyobb elismerése a munkámnak

 – tette hozzá a díjjal kapcsolatban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában