Katasztrófavédelem

2024.06.26. 08:20

Lángolt a sörnek való Sajókeresztúr határában, tombolt a vihar vármegyénkben

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 264 alkalommal riasztották, amiből 113 műszaki mentés volt - közölte a katasztrófavédelem.

Munkában a tűzoltók - A fotó illusztráció

Forrás: katasztrófavédelem

Hétfő kora reggel balesettel indult a hét

Két személygépkocsi karambolozott a Miskolc és Harsány közötti út 2-es kilométerszelvényénél június 17-én. A miskolci hivatásos tűzoltók feszítővágóval kiszabadították az egyik jármű sofőrjét, átadták őt a mentőknek és áramtalanították az összeroncsolódott autókat.

Felcsaptak a lángok Tardonán

Akkumulátortöltés közben tűz keletkezett egy melléképületben Tardonán, a Jókai Mór utcában június 20-án. A tűzesethez a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. A hetvenöt négyzetméteres épület egyik helyiségében berendezési tárgyak égtek körülbelül tíz négyzetméteren. Az egységek rövid időn belül elfojtották a lángokat, az eset során nem történt sérülés.

Lángolt a sörnek való Sajókeresztúr határában

Lángoló gabonatábla miatt riasztották a miskolci hivatásos tűzoltókat Sajókeresztúr határába június 20-án. A tűzesethez egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a vármegyeszékhely tűzoltói. A lángok aratás közben csaptak fel és körülbelül tíz hektáron okoztak kárt. Az egységek gyorsbeavatkozó sugárral megfékezték és eloltották a tüzet. A mezőgazdasági gépek nem rongálódtak meg és sérülés sem történt.

Tombolt a vihar

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében hatvannyolc helyen kellett beavatkozni a hivatásos tűzoltóknak az időjárással összefüggő események nyomán június 23-án. Az egységeknek jellemzően veszélyt jelentő fákat és ágakat kellett eltávolítaniuk, de a felgyülemlett csapadékvíz miatt is többször kérték a segítségüket. Fák eltávolítására negyvenötször, míg vízszivattyúzásra hétszer volt szükség. Vilmányban egy családi ház tetőszerkezete és tűzfala rongálódott meg a viharban, a vezetékek kiszakadtak a falból, az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonok segítettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában