Letartóztatás

2024.07.23. 21:16

Kábítószer vásárlás miatt rabolta ki az idős sértettet

A Miskolci Járásbíróság a letartóztatását rendelte el annak a férfinek, akivel szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Boon.hu

Ismét egy díleren kattant a bilincs

Fotó: Police

A nyomozás adatai szerint július 20. napját megelőzőn napokban a gyanúsított többször járt az idős sértett otthonában és pénzt kért tőle. Július 20. napján az éjszakai órákban a gyanúsított ismét megjelent a sértett házánál, annak érdekében, hogy kábítószer vásárlásához pénzhez jusson. A ház bejárati ajtajának üvegét betörte, majd a konyharészben alvó sértettet több alkalommal fejen ütötte, ellökte és követelte, hogy adja át neki a pénztárcáját.

Súlyos sérüléseket szenvedett

A sértett a bántalmazás hatására a pénztárcáját átadta. A gyanúsított a pénztárcában lévő 18 ezer forintot magához vette, majd távozott. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított fenti cselekménye alkalmas lehet rablás bűntettének, magánlaksértés bűntettének, valamint súlyos testi sértés bűntettének megállapítására.

Fennáll a bűnismétlés veszélye

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére tekintettel, ami 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés, a szökés, elrejtőzés veszélye reális, melyet a gyanúsított személy körülményei sem ellensúlyoznak. Az is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a tanú befolyásolásával megnehezítené a cselekmény bizonyítását. Az elkövetés körülményei alapján pedig megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában