Durva!

2024.07.05. 13:30

Letartóztatták a kiskorúval erőszakoskodó férfit

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben szexuális erőszak bűntette miatt indult eljárás.

Boon.hu

A lány kiszaladt a szobából és az utcán segítséget kért egy ismerős felnőttől

Fotó: Getty Images

A nyomozás adatai szerint 2023. május 4. napján a kiskorú sértettet és testvérét édesanyjuk a szendrői családi házukban rábízta a sógornőjére, mivel a férjét ment meglátogatni a kórházba. A gyanúsított – aki a gyermekek felügyeletével megbízott rokon fia – kihasználva azt, hogy édesanyja és a kisebbik gyermek elaludt, áthívta a másik szobába a 7 éves kislányt, lefektette az ágyra, majd ráfeküdt és megpróbált vele szexuális cselekményt végezni. Közben azt ígérte a gyermeknek, hogy csokit vesz neki. A sértett azonban a mellkasánál fogva eltolta őt magától és sikerült kibújnia alóla, majd kiszaladt a szobából és az utcán segítséget kért egy ismerős felnőttől.

Akár húsz évet is kaphat

A gyanúsított férfi cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a várható szabadságvesztés mértékére figyelemmel, amely 5 évtől 20 évig terjed, a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. Ezt alátámasztják a gyanúsított személyi körülményei is, és az a tény, hogy a hatóság idézésére nem jelent meg. A tanúk a gyanúsított ismeretségi és rokoni körébe tartoznak, így az ő befolyásolásuktól is tartani lehet.

Mindezeket mérlegelve a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, a gyanúsított fellebbezett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában