A 31. hét jelentősebb káresetei

2024.08.06. 10:30

Elmúlt hét káresetei: Több halálos baleset, lakhatatlanná égett lakóház, felborult sétahajó

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 143 alkalommal riasztották, amiből 52 műszaki mentés volt.

Több helyszínre riasztották a tűzoltókat a múlt héten - A fotó illusztráció

Egy százötven négyzetméteres családi ház égett teljes terjedelmében Szászfán július 29-én kora este, a tüzet az encsi és bódvaszilasi tűzoltók oltották el. Az ingatlan lakhatatlanná vált, 4 fő rokonoknál került elhelyezésre.

Hárman vesztették életüket július 30-án egy közlekedési balesetben az M3-as autópályán, a 133-as kilométernél. Két autó karambolozott, az egyik jármű a vízelvezető árokba zuhant. A mezőkövesdi tűzoltók áramtalanították a járműveket és kiemelték a baleset áldozatait az árokba esett autóból.

Tehergépkocsi tűzhöz riasztották július 31-én az esti órákban az encsi egységeket Felsődobszára. Kiérkezésük előtt a szomszédok eloltották a teherautó fülkéjét, melyben egy felnőtt és egy gyermek holttestét találták a tűzoltók. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le, a tűz keletkezési okának feltárására tűzvizsgálati eljárás indult.

Családi ház tetőszerkezete és a hozzáépített melléképület égett teljes terjedelmében Mezőkeresztesen, a Táncsics Mihály utcában. A mezőkövesdi tűzoltók három járművel vonultak az esethez, két gázpalackot is kihoztak az épületből. A ház lakhatatlanná vált, 5 felnőtt és 4 gyermek lakója rokonokhoz költözött.

Földmunkavégzés közben megsértettek egy gázvezetéket augusztus elsején Taktaszadán, egy családi ház udvarán. A kiérkező szerencsi tűzoltók megszüntették a szivárgást, majd a helyszínt átadták a gázszolgáltató szakembereinek. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedés nem vált szükségessé.

Turistabusz és személyautó ütközött Miskolcon, a Hegyalja úton, augusztus 2-án. A busz nem szállított utasokat, vezetője nem sérült. A gépkocsit vezető hölgy beszorult a járművébe, őt a tűzoltók szabadították ki és átadták a mentőknek.

Anyagvizsgálat céljából raktározott izotópot tároló épületnek ütközött egy rakomány nélküli nyergesvontató Tiszaújvárosban. A város hivatásos tűzoltói és a cég munkatársainak mérése alapján nem került a környezetbe szennyeződés, a tárolóegységek sértetlenek maradtak. Személyi sérülés nem történt.

Személygépkocsi és papírokat szállító nyergesvontató ütközött Tiszaújváros külterületén. A nyergesvontató üzemanyagtartálya megsérült, de üzemanyagfolyás nem volt tapasztalható. A tiszaújvárosi tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd felkutatták a személyautó vezetőjét és utasát, akik az ütközés után elhagyták a helyszínt, majd átadták őket a mentőknek.

Megfeneklett és felborult egy sétahajó augusztus 3-án a Bodrogon, Bodrogkeresztúr külterületén. Tizenkét utasát és a hajó kapitányát a szerencsi hivatásos és a nyíregyházi önkéntes tűzoltók kishajók segítségével sértetlenül partra szállították.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában