boon.hu video

13 órája

Bezárt a Barlangfürdő: Fedezd fel Miskolc páratlan kincseit!

A tűz okozta krízis után példátlan összefogás indult be Miskolcon. A Barlangfürdő helyett más értékes attrakcióit ajánlja a város.

Szaniszló Bálint

Bezárt a Barlangfürdő. A lillafüredi kisvasút is igazi élmény

Forrás: olvasó

A Szeptember 6-án este pusztító tűz nyomán Miskolctapolcán bezárt a Barlangfürdő. A krízishelyzetről részletesen beszámolt a boon.hu. A tűz nyomán összefogott a város. Veres Pál jelenlegi és Tóth-Szántai József megválasztott polgármester bejelentette, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb újra használható legyen a fürdőkomplexum. A kormány minden segítséget megad az újjáépítéshez.  

bezárt a barlangfürdő
Bezárt a Barlangfürdő: egyelőre használhatatlan a fürdőkomlexum nagy része
Fotó: Vajda János

A Miskolctapolca Barlangfürdő helyzete egy átmeneti időszakot jelent. Bezárt a Barlangfürdő, Miskolc azonban ezalatt az idő alatt is számtalan jobbnál jobb lehetőséget kínál a turistáknak kikapcsolódásra, feltöltődésre vagy a szabadidő aktív eltöltésére

 - hangsúlyozta Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke. "A Miskolc és környékének turisztikai szolgáltatóit képviselő Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület meggyőződése, hogy az emberek és a szolgáltatók együttműködésével sikeresen átlendülünk ezen a kihíváson, ahogyan korábban is sikeresen szembenéztünk a nehézségekkel" - tette hozzá. 

Barlangfürdő helyett sorjáznak a látnivalók 

Miskolc csaknem a turizmus valamennyi ágában bővelkedik attrakciókban. "Városunk és környéke olyan sok látnivalót kínál, hogy a lista szinte végtelen. Csak néhány a sok közül: lazulj el a modern, négyévszakos Ellipsum élményfürdőben, barangolj a megújult miskolctapolcai Ősparkban, vegyél részt a városi színes kulturális fesztiválokon, fedezd fel a Szeleta Park Látogatóközpont különleges történelmi és természeti kincseit, a lillafüredi vízesést, a Szent István és az Anna -barlangot, vagy élvezd a Csanyik-völgy nyugalmát. Látogasd meg az egyedülálló természeti környezetben található Miskolci Állatkertet és szerezz felejthetetlen élményt a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton. Emellett ne hagyd ki a Herman Ottó Múzeum kiállításait sem, amelyek sokszínű élményt nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az Avasi pincék a különleges borkóstolók, hangulatos Kvaterkák népszerű helyszínei az őszi estéken is." 

A megújult Avasi kilátóból pedig csodálatos panorámában gyönyörködhetnek a hozzánk érkezők, amely kihagyhatatlan célpontja a városba látogató vendégeknek.

Szakmai felkészültség 

És ez csak a kezdet. Miskolc környéke további számtalan izgalmas természeti, kulturális és aktív élménnyel várja a látogatókat. A lista valóban hosszú, tele felfedeznivalókkal, amik az ide érkezőkre várnak.  

bezárt a barlangfürdő
A felújított avasi kilátó 
Forrás: olvasó

Szendrei Mihály elmondta: "A jelenlegi szakmai összefogás részeként egyesületünk közösségi eseményeket is szervez: a Civil udvar során a helyi civil szervezetek együttműködését erősítettük, az Innovációs napon pedig piacvezető innovációkat kerestünk, amelyek Miskolcot még vonzóbbá tehetik. Ezen felül megszervezzük a szolgáltatók tanácskozását taggyűlés formájában, ahol minden érintettet meghívunk, hogy közösen alakítsuk a jövőt és erősítsük a szükséges együttműködéseket."

Miskolc továbbra is a turizmus egyik gyöngyszeme, és közösen dolgozunk azon, hogy ez így is maradjon...

- jelentette ki. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában