boon.hu video

2024.08.18. 18:26

Raktár ég Sajóbábony külterületén, kiderült, mi történhetett - frissítve (képekkel , videóval)

A tűzoltók oltják a lángokat.

Raktárépület gyulladt ki Sajóbábonyban.

Fotó: Vajda János

Kigyulladt egy raktárépület Sajóbábony külterületén. A miskolci, kazincbarcikai, diósgyőri és szendrői hivatásos tűzoltók oltják a lángokat. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja -tájékoztatott a katasztrófavédelem.

 

„ Ma délután tűz keletkezett a Sajóbábonyi Ipari Parkban, egy cég kezelésében lévő, zárt épületben található raktárban. 
A raktárban található veszélyes anyagok oltását a sajóbábonyi létesítményi tűzoltóság és a vármegyei katasztrófavédelem közösen végzik. 
A tűz emberi életet nem veszélyeztet. 
A katasztrófavédelem speciális műszaki egysége a településen folyamatosan méri a veszélyes anyagok koncentrációját. 
Az érintett cég várhatóan hamarosan hivatalos közleményt fog közzé tenni az esettel kapcsolatban.  ˝ - olvasható a közösségi oldal egy facebook csoportjában.

 

Még mindig oltják a lángokat Sajóbábony külterületén

Egy kilencszáz négyzetméter alapterületű raktárépület ég Sajóbábony külterületén. A miskolci, kazincbarcikai, diósgyőri és szendrői hivatásos tűzoltók hat vízsugárral oltják a lángokat. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A munkálatokat a miskolci, kazincbarcikai, szerencsi, mezőkövesdi és tiszaújvárosi vízszállító is segíti.

Sajóbábonyi olvasónk szerint huszonkét tűzoltó van a helyszínen. Bezárták az ablakokat, mert tudják, hogy veszélyes anyagokkal teli raktár gyulladt ki. Egy másik olvasónk ezt megerősítette.

 

A helyszínen jártunk

Kollégánk a helyszínen járt. Elmondta, a rendőrség lezárta a raktár felé vezető utat, így senki nem mehet a füst közelébe. Ők is megerősítették, hogy emberélet nincsen veszélyben, használaton kívüli raktárépület ég. Mivel belső égésről van szó, lángokat nem látni, csak a füstöt. Azon a környéken, ahol meg kellett állnia, nem volt fojtó a füst, inkább a látványa ijesztő. Látta, ahogy a katasztrófavédelem egy járműve a helyszín felé tart, úgy hallotta, a légszennyezettség mértékét mérik.

Feltehetőleg öngyulladás történt Sajóbábonyban

Az ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. ügyvezetője, Kiss László közleményt adott ki a vasárnap este a Sajóbábonyban történt tűzesettel kapcsolatban. Eszerint az ÉMK egyik hulladéktároló raktárában az üzemeltetési szabályzatnak megfelelően tárolt szilárd és iszapszerű ipari hulladékok feltételezett öngyulladása történt. A Kft. a biztonsági jelentésben foglaltak szerint járt el, minden illetékes hatóságot azonnal értesítettek. Az esemény kiváltó okának felderítése további vizsgálatokat igényel mind a Kft., mind a hatóságok részéről. Az ügyvezető a közleményben azt is megosztotta, hogy a tűz emberi életet nem veszélyeztet. Azt is közölte a levélben, hogy a vizsgálatok eredményeit is közleményben ismertetik majd.

A füstöt több helyről lehet látni Miskolcon is, többek között az Avas tetejéről, a Horváth-tetőről. Íme egy fotó a helyszínről:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában