Segítséget kérnek

2024.08.17. 14:32

Elektromos tűz pusztított Harsányban – egy család háza vált lakhatatlanná

Vélhetően elektromos tűz miatt teljesen leégett egy családi ház Harsányban hétfőn, a Táncsics Mihály utca 8. szám alatt. Négy gyermek és két felnőtt léte vált így bizonytalanná. A család nagylánya mesélte el a megrázó történetet.

Galambos Eszter

Teljesen leégett a házuk (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Fotó: Daniel Purcell

Rafael Barbara Edina, a család 19 éves nagylánya kérdésünkre elmesélte, hogy augusztus 12-én, hétfőn felébredtek, és nem sokkal ezek után a délelőtti órákban elment az áramuk. Apukájuk megnézte a villanyórát, ehhez fel kellett másznia egy létrán, és amikor a tetőre felnézett, már látta, hogy lángol a tető.

Lekiabált a feleségének, hogy a gyerekeket hozza sürgősen ki a házból. Az egyik testvére nézte a tévét, a másik laptopozott egy másik szobában, ő maga pedig a konyhában tevékenykedett, amikor az eset történt.

Anya bejött, és mondta, hogy menjünk azonnal kifelé. Kiszaladtunk a lakásból, de amikor az öcsémet vittem ki a másik szobából, már a mennyezet kezdett leszakadni. Pont ki tudtunk jönni, de már semmit nem tudtunk kihozni. Az öcsém is egy kis gatyában, csupasz lábbal szaladt ki. Édesanyám tudta csak kihozni a pénztárcát és a telefonokat

- mesélte a történetet Barbara.

Mindenük elégett

A történtek előtt egy nagy durranást is hallottak, amikor is elkezdett égni a padlás, nagy valószínűség szerint zárlat keletkezett, és elektromos tűz okozhatta a balesetet. A lány elmondása szerint a szomszédok hívták a tűzoltókat, amikor látták, hogy nagy a baj. Mindenük elégett és odaveszett a tűzben. Mivel egy másik ingatlant szerettek volna falusi CSOK támogatásból felújítani, mindenhol új építőanyagok voltak, ezek is a tűz martalékává váltak.

Helyzetük azért is kilátástalan, mert az édesanyja háztartásbeli, édesapja súlyos betegsége miatt táppénzen van. Jelenleg abban az ingatlanban élnek, amely felújításra szorult volna. A falusi CSOK-ból vásárolt ház felújítás alatt van, két éve vásárolták. Nincs benne víz, gáz, csak villany, ablakok és ajtók vannak ugyan, de egytől-egyik rossz állapotban. A nyári időszakban még valahogy megoldják az életüket, de ha jön az ősz és a tél, a ház lakhatatlan lesz. Barbara elmondta, hogy nagyon sok segítséget kaptak már így is, ruhaneműkre, bútorokra már nincs annyira szükségük. 

Nagyon-nagy szükségük lenne viszont építőanyagra, építésben jártas szakemberekre, akik lakhatóvá varázsolják az ingatlant. 

A felajánlásokat a 06-20-422-0190 telefonon várják, hogy újra tudják kezdeni az életüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában