Előkészítő ülés

2 órája

Dühös lett a testvérére, leszúrta

Előkészítő ülést tart kedden a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki az ittasan hazaérkező testvérét dühében konyhakéssel megszúrta.

Boon.hu

Mellkason szúrta a testvérét (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott a borsodi településen lévő családi házába befogadta az italozó életmódot folytató, egyébként édesanyjuknál élő testvérét.

kés, megszúr
Késsel szúrta meg testvérét
Fotó: A kép illusztráció / Forrás:  Shutterstock

A büdös kabátja miatt dühös lett

2023 februárjában a sértett többször elhagyta az ingatlant és a település kocsmáiban italozott. Amikor a délutáni órákban hazaért, a napközben szintén alkoholt fogyasztó testvére éppen húst darabolt egy több mint 19 centiméter pengehosszúságú késsel. A vádlott szóvá tette, hogy a férfi kabátja büdös, és amikor megrázta, abból cigarettacsikkek, illetve a sértett által tőle eltulajdonított pénzérmék estek ki. A terhelt felszólította testvérét, hogy szedje össze a csikkeket, és menjen ki a lakásból, majd visszatérve a konyhaasztalhoz folytatta a hús aprítását.

Visszaszólt, ezért megszúrta

A sértett ekkor visszaszólt valamit a vádlottnak, aki dühében a kezében lévő késsel a sértett hasa irányába szúrt. A férfi elfordulva próbált kitérni a kés útjából, így a szúrás bal mellkasfelén érte. A vádlott később mentőt hívott testvéréhez, aki a szúrás következtében közvetetten életveszélyes állapotba került.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz ki és megkezdi a bizonyítási eljárást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában