Ítélet

2024.09.11. 15:00

Leütötte, levetkőztette, majd kirabolta áldozatát Sajószentpéteren

Ítéletet hozott a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki megtámadta áldozatát, levetkőztette, majd pénztárcáját magához véve távozott a helyszínről.

Boon.hu

Leültötte, levetkőztette és kirabolta a férfit

Fotó: Shutterstock

Az ítéleti tényállás szerint 2023 novemberében egy férfi betért az egyik sajószentpéteri sörözőbe, ahol több általa ismert személy tartózkodott, köztük egy férfi, aki egy női társával eleve azzal a céllal érkezett, hogy az érkezőt „lenyúlják”.  

A társaság együtt italozott, majd estére az egyik vendég erősen ittas állapotba került, ezért a később érkező döntött, hazakíséri. Hozzájuk csatlakozott nőtársát hátrahagyva a másik férfi, majd - miután az ittas vendéget hazatámogatták - a segítő férfi a kerékpárja felé vette az irányt. A másik az oda vezető úton követte a férfit, majd hátulról megütötte, melytől az eszméletét vesztette.  

A támadó levette áldozata felsőruházatát, azokban értékek után kutatott, majd magához vette őket a férfi nadrágjában talált pénztárcával együtt, melyben 175 ezer forint készpénzt és iratokat talált.  

A cselekményt követően a támadó elindult, hogy megkeresse a presszóban még a társaságában lévő női társát, útközben pedig eldobta áldozata ruháit és üres pénztárcáját. Amikor megtalálta a nőt, annyit közölt vele, hogy „lehúzta” a férfit, és átadott az eltulajdonított pénzből 10 ezer forintot részére.

Rablás miatt ítélhetik el 

A megtámadott férfi bántalmazás eredményeként nyolc napon belül gyógyuló, horzsolásos sérüléseket szenvedett.  

A vádlottat a bíróság rablás bűntette, okirattal visszaélés és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt 9 év börtönre, mellékbüntetésül 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során a férfi részbeni beismerő vallomását, míg súlyosító körülményként vette számításba az előéletében rejlő körülmények mellett a bűncselekmények halmazatát és a vagyon elleni bűncselekmények elszaporodottságát. Az ítélet nem jogerős. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában