Garázdák

3 órája

Szóváltásba keveredtek, majd egy fegyver is elsült Miskolcon

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság azoknak a férfiaknak az ügyében, akik 2023 februárjában egymásnak estek Miskolcon.

Boon.hu

Fegyvert fogott a fárfira a miskolci villamosmegállóban

Fotó: Douglas Sacha

A bíróság által megállapított tényállás szerint a részeg férfi szidalmazni kezdte a szintén ittas férfit egy miskolci villamosmegállóban, az inzultált ember ezen feldühödve odament hozzá és arcon ütötte, illetve térdhajlaton rúgta, amelynek hatására a másik a földre esett. A férfi ezt követően távozni készült, majd – miután a megtámadott és a társaságában lévő másik férfi valamit kiáltottak neki és ezáltal immár hárman szóváltásba keveredtek. A kísérő férfi elővette az engedéllyel tartott gázriasztófegyverét és azzal a támadó irányába lőtt mintegy 3 méter távolságról. A férfi ekkor menekülőre fogta, a másik azonban – kezében a fegyverrel – követte őt, miközben hangosan megöléssel fenyegette.

A vádlottak cselekményének az időközben a helyszínre érkező rendőrjárőrök vetettek véget. A megtámadott férfinak horzsolásos, nyolc napon belüli sérülése keletkezett.

Pénzbüntetést kaptak 

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen. A bíróság az elsőrendű vádlottat garázdaság vétségében, míg a másodrendű vádlottat fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek, előbbit 150 ezer forint, társát 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélve. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a két férfi büntetlen előéletét és másodrendű vádlott előrehaladott korát, míg súlyosító körülményként jelentkezett az ittas állapotban történő elkövetés mellett a hasonló bűncselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet jogerős - tudta meg a boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában