Program

2 órája

Miskolci iskolába vándorolt a „Tarisznya”

Bűnmegelőzési edukációs programot tartottak a borsodi rendőrök.

A tarisznya vándorol tovább

Forrás: Police.hu

Fotó: Police

Bűnmegelőzési edukációs program keretében 2024. szeptember 19-én élménypedagógiai, és pályaorientációs napot tartottak a borsodi rendőrök a Miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A Tarisznya egy a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának egy saját kezdeményezésű, az állami nevelésbe vett gyermekekkel kapcsolatos problémákra reagáló, a fiatalok bűnmegelőzési célú szemléletformálására, érzékenyítésére kidolgozott intervenciókat tartalmazó programcsomagja. Az edukációs módszert minden olyan vármegyei településen – a helyi sajátosságok fegyelembe vételével – lehet alkalmazni, ahol az érintettek hasonló problémákkal küzdenek.

Az eseményen a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Gyermekvédelmi Központ, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Gyámügyi Osztálya, valamint a Miskolci Tankerületi Központ is képviseltette magát munkatársaival. A nap folyamán a prevenciós és érzékenyítő célú beszélgetést követően a gyermekekből és pedagógusokból álló csapatokat – hat állomáson – játékos bűnmegelőzési interaktív foglalkozás, ügyességi rolleres pálya, élménypedagógiai játékos feladatok, továbbá „részeg szemüveges” ügyességi pálya várta.

Az eredményhirdetést és a díjak átadását megelőzően az eseményt Horváth Richárd r. zászlós Rick Roll könnyűzenei koncertje színesítette, amely – mint az egész rendezvény – az érintettek körében nagy sikert aratott. Reméljük, hogy valóban került valami hasznos útravaló, jó tanács is abba a "kis bűnmegelőzési tarisznyába", amit a gyermekek további életútjukon magukkal vihetnek és szükséges esetben elő is vehetnek.

Terveink szerint a Tarisznya hamarosan tovább vándorol!

Galéria megnyitása

 

 

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában