Ítélet

2 órája

Mindenkire rátámadt, a kutyát is megkéselte a megvadult férfi

A Kazincbarcikai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki gyermeke látogatása okán jelent meg a volt élettársánál. Az ittas férfi dühbe gurult, a nőt megverte, késsel fenyegette és a kutyáját is megkéselte.

Boon.hu

Késsel támadt áldozataira (illusztráció)

Fotó: Vajda János

A megállapított tényállás szerint a vádlott egy ismerősével 2023 szeptemberében ittas állapotban megjelent volt élettársa edelényi otthonában abból a célból, hogy közös gyermeküket meglátogassa. A sértett a gyermeket kivitte a ház elé, és a vádlottnak odaadta, aki azonban ittasságából fakadóan elvesztette az egyensúlyát, a gyermek kiesett a kezéből, akit az anyának sikerült elkapnia. Innen pedig felgyorsultak az események és a megvadult férfi mindenkire rátámadt, még a kutyát is megkéselte.

megkéselte
Jogerős ítéletet hozott a bíróság a férfi ügyében, aki megvadulva, ittasan még a kutyát is megkéselte
Fotó: Shutterstock

Előbb ütött, aztán rúgta is a nőt

A nő ugyanis a gyerek elejtése miatti felháborodása miatt is, elmondta a férfinak, hogy az élettársi kapcsolatukat a vádlott italozó életmódja miatt nem kívánja folytatni. Ezen a férfi dühbe gurult és kétszer arcon ütötte a nőt, aki bemenekült a gyermekkel házuk udvarára. A vádlott azonban követte őket, a sértettet a földre lökte és több alkalommal megrúgta.

Máshoz nem fért hozzá, ezért megkéselte a kutyát

A nő kiabálását meghallották a házban tartózkodó hozzátartozók, egyikük felszólította a vádlottat, hogy hagyja abba, amit csinál, aki azonban kést rántott és fenyegetően megindult a ház bejárati ajtajának irányába. Ezt látva a családtagok ijedtükben bezárták az ajtót, amit a férfi fenyegetések közepette többször megütött, megrúgott, de mivel bejutni nem tudott, dühében a nála lévő késsel beleszúrt az udvaron lévő kutyába.

A férfi édesanyja tudott közbelépni

Közben a sértett a szomszédos házba menekült a gyermekkel, de a vádlott utánuk ment, egy pohárral megdobta a nőt, a késsel fenyegette és közben többször fejen ütötte. A családtagok újra a nő segítségére siettek, egyikük elvette a gyermeket a sértettől, majd a vádlott édesanyja is a helyszínre érkezett, aki kivette a kést a terhelt kezéből és elvezette őt onnan.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott a kutyának erős vérzéssel járó sérülést okozott, életét az állatorvos azonnali beavatkozása mentette meg.

Felfüggesztett börtön

A járásbíróság a vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, állatkínzás vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.

A büntetővégzés jogerős.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában