Vádemelés

2 órája

Súlyos sérüléseket okozott áldozatainak a miskolci rabló

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt, aki két nőnek táskájuk elvételekor 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: tawanroong

A vádirat szerint a vádlott 2024. március végén a reggeli órákban, Miskolc belvárosában egyik aluljárónál gyalogló nő kezében lévő táskát megrántotta, de elsőre nem tudta megszerezni, mivel a sértett annak ellenére, hogy földre került nem engedte el. A nőt addig húzta, míg a földre esés következtében elszenvedett súlyos sérülése miatti fájdalmában nem tudott tovább ellenállni és elengedte a táskát. A vádlott 17.000 forint készpénzt szerzett meg személyi okmányokkal és bankkártyával együtt.

Súlyosan megsérült az idős nő

A vádlott 2024. május második felében, a reggeli órákban, Miskolc belvárosában szintén egy nőt szemelt ki magának és ugyanazt a módszert alkalmazta. A gyalogosan közlekedő 79 éves időskorú nő kezében lévő táskát olyan erővel megrántotta, hogy a nő földre esett. A vádlott a táskát az abban lévő pénztárcával, igazolványokkal, mobiltelefonnal, valamint alig több mint 3.000 forint készpénzzel elvitte. A földre zuhanás következtében a sértett súlyos sérüléseket szenvedett el.

Fegyházbüntetést javasolnak

Az ügyészség a letartóztatásban volt, majd más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő különös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott – tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában