boon.hu video

3 órája

Gyilkosság Miskolcon! Gyertyát gyújtottak a 16 éves arnóti fiú emlékére

A 16 éves arnóti fiú életébe került, hogy társa védelmére kelt vasárnap hajnalban Miskolcon, egy kisavasi szórakozóhely előtt. Gyilkosság lett a vita vége, egy 20 éves vadnai férfi késsel szúrta le, halálos sebet ejtve. Az emlékezés mécsesei gyúltak az elhunyt fiú emlékére október 14-én, hétfőn a kora délutáni órákban a tragédia helyszínén.

Boon.hu

Gyertyagyújtás, a vasárnap hajnalban meggyilkolt fiatal emlékére, a bűncselekmény helyszínén

Fotó: Vajda János

A megemlékezés helyszínére délután fél háromtól folyamatosan érkeztek a középiskolás fiatalok mécsesekkel és fehér virágokkal a kezükben, több százan lehettek. A máskor olyan vidám és élettel teli tinédzserek, most néma csendben várakoztak, arcukon döbbenet és mély fájdalom ült. Gyászolták társukat. Volt aki még talán fel sem tudta fogni mi történt, az elhunythoz közelebb állók azonban kimutatták fájdalmukat: sírtak a lányok és a fiúk is. Nincsenek szavak a történtekre. A helyszínen jelen voltak és megemlékezés mécseseit és virágait elhelyezték Miskolc város vezetői: Tóth-Szántai József polgármester, Matiscsák Éva és Hollósy András alpolgármester.

gyilkosság
Sok fiatal érkezett a gyilkosság helyszínére gyertyát gyújtani hétfő délután
Fotó: Vajda János

Gyilkosság történt a vita hevében

Ahogyan arról portálunk elsők között beszámolt, a gyanúsított 2024. október 13-án 1 óra 40 perc körüli időben egy miskolci szórakozóhely előtt előzetes szóváltást követően megszúrt egy 16 éves arnóti fiút.

A Tények információi szerint a késelő és barátja hívatlanul jelentek meg a buliban, ahol zaklatták az áldozat egyik barátjának lánytestvérét. Őt akarta megvédeni, amikor leszúrták. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy az újraélesztés ellenére a helyszínen meghalt. A rendőrök azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalembert. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a beismerő vallomást tett elkövetőt őrizetbe vette, egyben előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására is.

Azonnal lépni kell

A közösségi oldalán tette közzé bejegyzést Tóth-Szántai József, Miskolc polgármestere a gyilkossági ügy kapcsán. A polgármester hangsúlyozta, hogy Miskolcon rendnek kell lennie, ezért azonnal lépéseket kezdeményezett.

„Elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan! Egy 16 éves fiút késeltek meg ma hajnalban egy illegálisan működő miskolci szórakozóhely előtt. A történtekre nincs mentség és az első szó a részvétemé, melyet ezúton fejezek ki az elhunyt fiú családjának. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset Miskolc közterületein! Szükség van a seriff-rendszer visszaállítására, amelynek előkészületeit már megkezdtük, és a közterületeken a rendvédelmi jelenlét megerősítésére. Egyben utasítottam a hatósági engedélyek kiadásáért és az ellenőrzésért felelős osztályok vezetőit, hogy akár a rendvédelmi szervek bevonásával és a Miskolci Önkormányzati Rendészet együttműködésével haladéktalanul mérjék fel a Miskolcon engedély nélkül működő szórakozóhelyeket és azonnali hatállyal zárassák be azokat! Miskolcon rendnek kell lennie!” – írta a bejegyzésben Tóth-Szántai József.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában