Vádemelés

1 órája

Kijött a rendőrségről, rátámadt egy buszsofőrre

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt, akit előző éjszaka elkövetett cselekménye miatt gyanúsítottként hallgattak ki, de ahogy kijött a rendőrségről, megtámadott egy buszsofőrt.

Boon.hu

Bántalmazta a buszsofőrt

Forrás: Shutterstock

Fotó: A kép illusztráció

A vádirat szerint a vádlott 2024. március közepén az éjszakai órákban, Miskolcon erősen ittas állapotban, az utcán szóváltásba került egy férfival, akit bántalmazni kezdett, hosszasan ütlegelte mindaddig, amíg földre került. Ezután is még többször megütötte és megrúgta. A sértett könnyebben sérült.

Ivott, majd vitába keveredett a buszsofőrrel

Ezen cselekménye miatt másnap, a hajnali órákban a nyomozó hatóság gyanúsítottként kihallgatta. Ahogy kijött a rendőrség épületéből, újabb italfogyasztás után vitát kezdeményezett a villamosmegállóban a villamospótló autóbusz vezetőjével. A sofőr felszólította, hogy szálljon le a járműről, mivel nincs menetjegye. A vádlott erre fenyegetni kezdte, majd amikor a buszvezető segítségkérés miatt elhagyta a járművet, utána lépett, kezét ütésre emelte, de a sértett megelőzte a támadást, ellökte magától, majd visszaszállt az autóbuszra.

Börtönbüntetést indítványoztak

Az autóbuszvezető közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott – tájékoztatta a boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában