Erőszak!

2 órája

Borzasztó: gyermekeket kényszerítettek fajtalanságra

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt két fiatalkorú férfi ellen szexuális kényszerítés és erőszak bűntette miatt, akik általános iskolás gyermekeket kényszerítettek fajtalanságra.

Boon.hu

Szexuális cselekményre kényszerítették a kislányt

A vádirat szerint az egyik fiatalkorú vádlott 2023. május második felében, délutáni órákban, egy borsodi településen, odament az autóbusz megállóban padon ülő négy általános iskolás kiskorú fiúhoz, beszélgetni kezdett velük, szexuális jellegű kérdéseket tett fel nekik. Két fiú közben játékból birkózott egymással. Egyikük egy tízéves fiú, hanyatt fekve a földre került. A vádlott ezt kihasználva hozzálépett, rátérdelt a mellkasára, láthatóvá tette a nemiszervét és a fiút szexuális cselekmény végzésére szólította fel. A sértett azonban védekezett, közben sírt, a vádlott végül azért hagyott fel erőszakos magatartásával, mert az ott tartózkodó többi kiskorú azzal fenyegették meg, hogy szólni fognak a sértett édesapjának.

Megzsarolták a kislányt 

A két fiatalkorú vádlott 2023. április hónap közepétől egy hónapon keresztül naponta azt követelték a velük egy általános iskolába járó tizenkétéves kiskorú lánytól, hogy tegyen az egyikük kedvére szexuális cselekmény végzésével. Azzal fenyegették a lányt, hogy ha nem hajlandó rá, akkor az apjának őt lejárató tartalmú üzeneteket fognak küldeni. 2023. május közepén a koradélutáni órákban, a tanítás után a vádlottak és a sértett az általános iskola udvarán tartózkodtak. Ez az időpont volt kijelölve arra, hogy a sértett eleget tegyen a vádlottak követeléseinek, erre felszólították, azonban azt mondta, hogy nem teszi meg, végül az ismételt fenyegetések miatt az egyik fiatalkorú vádlott számára szexuális cselekményt végzett.

Javítóintézetbe küldenék 

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottak közül a több bűncselekményt is megvalósító vádlottal szemben javítóintézeti nevelést, valamint végleges hatályú eltiltást indítványozott minden olyan foglalkozás gyakorlásától, egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatban.
A másik fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátás, az ügyészi indítvány pártfogó felügyelettel, külön magatartási szabályok előírásával. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában