Tiszaújváros

2 órája

Egy év kihagyás után idén ismét volt Ősz a szigeten

A Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda a környezeti nevelés részeként szervezte meg az őszi kirándulást.

Boon.hu

Összeszedték a szemetet a szigeten

Forrás: tiszaujvaros.hu

A gyerekek 11 állomáson ismerkedtek különféle szakmákkal, növényekkel és állatokkal. Nem mindennapi élmény várt a város óvodásaira. Felfedezték a Tisza-sziget értékeit és szépségeit, izgalmas sportokat és természetközeli foglalkozásokat próbálhattak ki. Íjászokkal, vadászokkal, horgászokkal találkozhattak - írja a tiszaujvaros.hu.  

- Magyarország halairól hoztunk képeket és egy akváriummal is készültünk - mondta Márton Károly, a Zabos Géza Horgász Egyesület halőre. - Fogtunk keszeget és süllőt, megsimogathatják és megetethetik őket. A gyerekekben van a jövő, nagyon érdeklődőek, úgyhogy bízunk benne, hogy lesz utánpótlás. 

- A középsős csoportunk 70-80 százaléka betonfalak között éli a kis életét és fontos, hogy a szabadban legyenek - mondta Barna Ildikó óvodapedagógus. - Nagyon várták már az ovisok, és remélem, hogy a kis mesebeli tarisznyájukban minél több élményt fognak hazavinni az oviba. A rendezvényt idén a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda Tisza-Szivárvány alapítványának és az állomásvezetők támogatásával szervezték meg.

Környezeti nevelés 

- A környezeti nevelés fontos az óvodai életben, a gyerekek így találkozhatnak a természeti környezetükkel, tapasztalatokat gyűjthetnek, saját szemükkel láthatják a különböző szakmákat, amit az óvodában nem tudnánk nekik biztosítani - nyilatkozta Berencsiné Csősz Valéria a Környezeti Nevelés Munkaközösség vezetője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában