Helyi közélet

2010.10.07. 20:47

Átadás-átvétel az önkormányzatoknál

<p>Miskolc, Ózd - Ezekben a napokban folyik a választást követő átadás-átvétel az önkormányzatoknál.</p>

Megyénkben 11 városában került a választók többségének akaratából új polgármester az önkormányzat élére.

Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) a függetlenként indult Benedek Mihályt váltotta a polgármesteri székben Ózdon. Az átadás- átvételről az új városvezető elmondta: az átadás-átvétel hivatalos procedúrája mindössze fél órát vett igénybe csütörtök délelőtt, s előírás szerint az egymást váltó két polgármester, továbbá a jegyző és a Közigazgatási Hivatal vezetője (náluk személyesen, más esetben lehet a megbízottja is) volt jelen. Ők írták alá az átadás-átvétel hivatalos jegyzőkönyvét is. Magát az átadott iratanyagot mintegy fél méter magas A4-es paksaméta jelenti.

Fenntartják a kapcsolatot

– Ez csak a hivatalos ceremónia volt. A nem hivatalos kedden és szerdán folyt, amikoris az alpolgármesterek jelenlétében minden folyó ügyet, kötelezettséget, pályázatokat, ígéreteket, a működésre vonatkozó állapotokat közösen áttárgyaltunk az elődömmel – mondta el Fürjes Pál. – Megegyeztünk: fenntartjuk a kapcsolatot, s szívesen segít, ha további információkra van szükségünk.

Az új polgármester nagyjából képbe került, de még kell egy hónap, hogy a kapott adatok alapján megszabhatókká váljanak az irányok, amelyek alapján az osztályok el tudják készíteni a jövő évi költségvetési, fejlesztési terveket.

Az ózdi aktuson jelen lehetettek a média képviselői, a miskolci, csütörtök délutáni ceremónia azonban nem volt „sajtónyilvános”. Részleteket egyelőre nem sikerült megtudnunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában