Helyi közélet

2012.12.18. 13:46

Holding: az MSZP kiment, bemehet-e?

Miskolc - Miért nem cserélhetett tagot az MSZP a Miskolc Holding Zrt. felügyelőbizottságában?

Miskolc - Miért nem cserélhetett tagot az MSZP a Miskolc Holding Zrt. felügyelőbizottságában?A szocialisták - még 2010-ben - egy tagot delegálhattak a Miskolc Holding Zrt. felügyelőbizottságába. Szebeni Pétert küldték, aki 2013. január 1-i hatállyal lemondott ezen tisztségéről, tájékoztatva erről pártját. Ezután az MSZP-frakció, december 6-án, levélben kérte dr. Kriza Ákos polgármestert, hogy a megüresedett helyre másik mszp-s tagot, Földesi Norbert frakcióvezetőt delegálhassák. Azért levélben kérték, mert eddig minden tagcserét így bonyolítottak, és ez alapján készítette el dr. Csiszár Miklós, jegyző az előterjesztést. Most is ezt tették, megjelölve a dátumot, hogy a december 13-i közgyűlési ülés már tárgyalhassa az előterjesztést. De a javaslat nem készült el. Miért? - kérdeztük dr. Csiszár Miklós jegyzőt.

A jegyzőtől a következő válasz érkezett: "Földesi Norbert nem előterjesztést nyújtott be, hanem egy levelet írt egy héttel ezelőtt, hétfőn. A közgyűlés csütörtökön volt és akkor sem lett volna jogi kötelezettség arra, hogy közgyűlés tárgyalja az ügyet, ha nem levél, hanem előterjesztés érkezik. A frakció megbeszélése után következik a szocialistákkal való politikai egyeztetés, a delegálási lehetőség ugyanis a pártok egyezkezdésétől függ. Az alapító okirat szerint a felügyelőbizottság így is működőképes. A transzparens működést nem az ellenzék, hanem a törvények biztosítják. Az egyeztetés eredményéről a sajtót tájékoztatni fogjuk."

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában