Helyi közélet

2016.08.15. 18:24

Ízelítő, olasz életérzésből is Tokajban

Tokaj - A 25. Zempléni Fesztivál egyik kiemelkedő eseménye Rossini A sevillai borbély című víg­operájának előadása.

Tokaj - A 25. Zempléni Fesztivál egyik kiemelkedő eseménye Rossini A sevillai borbély című víg­operájának előadása.

Ezt az ország egyik legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén, a Tokaj Fesztiválkatlanban mutatják be augusztus 19-én. Rossini legnépszerűbb operáját 200 éve mutatták be először Rómában. Az évforduló tiszteletére tartott tokaji előadást a Fesztivál a MÜPA-val együttműködve, az Operaház kiváló szólistáival, Káel Csaba rendezésében állítja színpadra.

A mű Beaumarchais vígjátéka alapján készült, mely Mozart Figaro házasságának előtörténetét meséli el. A darab az olasz vígopera jellegzetes szereplőire és szituációira épül fel: az öregedő, fiatal gyámleányát elvenni készülő lecsúszott nemes, a talpraesett leány, álruhák, szerepcserék, félreértések és cselszövések vezetnek el a kibontakozó megoldáshoz.

Az előadás előtt 18.00-tól Gourmet party á la Rossini címmel szintén különleges esemény várja az opera és az olasz konyha szerelmeseit. A házigazda Bernáth József mesterszakács és Hollerung Gábor karmester. Aki ezen az estén az opera mellett az igazi olasz életérzésből is szeretne ízelítőt kapni, az válassza ezt a programot, amely a résztvevők összes érzékére hat.

- ÉM -


A program

25. Zempléni Fesztivál

Rossini: A sevillai borbély

2016. augusztus 19. (péntek), 20:00, Tokaj Fesztiválkatlan (esőnap: augusztus 20.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában