beruházás

2020.05.06. 15:30

A környékbelieket is pozitívan fogja érinteni

Jelentős oktatásfejlesztési beruházás kezdődik Pálházán.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

Az ebből az alkalomból szervezett tájékoztató után Donkó József, az intézményt működtető Sárospataki Tankerületi Központ igazgatója tudósítónknak elmondta: mivel a Hegyközi Általános Iskola központi szerepet tölt be a térség alapfokú oktatásában, így ez a fejlesztés a helyi gyerekek mellett a környékbeli települések fiataljait is pozitívan érinti.

Nagy előrelépés

Mint mondta, a beruházás egyik sarkalatos pontja a tornaterem felújítása, amely 1986-ban épült az akkori követelményeknek megfelelően, de az idők folyamán elhasználódott az épület. A mostani fejlesztés a mindennapos testnevelés kiszolgálása érdekében jelent majd nagy előrelépést, ugyanis a falak megújítása és a tetőcsere mellett olyan belső térelválasztókat is elhelyeznek, amelyek miatt akár egyszerre több osztály is használhatja a tornatermet. Emellett megújul az iskola fűtési rendszerének egy része, mivel a teljes hőszolgáltatási rendszert kicserélik a munkálatok során. A régi kazánok ugyanis elöregedtek, elavultak, magas a gázfogyasztásuk. Helyettük nagyon modern, takarékos kazánokat helyeznek üzembe – közölte az igazgató.

Barátságosabbak

Donkó József hozzátette: az iskola felső szintje új nyílászárókat kap a régiek helyett, ezeket árnyékolókkal is ellátják, mivel májusban és júniusban vagy akár szeptemberben az erős napsütés kellemetlenné tudja tenni a tantermek légkörét. Reményeik szerint ezzel az eddiginél sokkal barátságosabbak lesznek az ezekben a tantermekben folyó oktatási munka körülményei is.

A beruházás költsége több mint 302 millió forint.

(A borítóképen: Donkó József)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában