A hétvége legjobb képei

2021.08.02. 18:30

Látogatóban Zsombinál, Tokaji Varázs, színházi évadzáró

Fotósaink ismét lencsevégre kapták a hétvége eseményeinek részleteit.

Látogatás Zsombinál, aki márciusban kapta meg az életmentő génterápiát

Fotó: Kozma István

Meglátogattuk a kazincbarcikai SMA-s kisfiút, aki minden tudományát bemutatta nekünk.

Egy gyönyörű, csupa mosoly, kedves és ügyes kisfiúnál jártunk pénteken látogatóban. A Kazincbarcikán élő Zsombinál, akiről bár már nagyon sokat írtunk, de személyesen most találkoztunk vele először. Valószínűleg ő is örült az érkezésünknek, mert egyáltalán nem illetődött meg, az alatt a fél óra alatt, amíg ott voltunk, minden tudományát bemutatta nekünk. Forgatta a kezében a játékgömbjét, gördeszkázott, persze csak a maga módján, rakosgatta a karikákat, a kis asztalon pedig a repülőjét és az autóit tologatta. Megmutatta azt is, hogy pár másodpercig hogyan tartja a fejét.

Újabb állomáshoz érkezett a Regéci vár fejlesztése. 2021. július 31-én, szombaton átadták az elkészült keleti reneszánsz palotaszárnyat és az itt berendezett kiállítást.

A fejlesztés 600 millió forintból valósult meg, az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Programon belül, a „Castle to castle” elnevezésű projekt keretében. Ennek zárásaként szervezték az ünnepélyes átadást és az impozáns épület terepbejárását, amely az esős és szeles időjárás miatt csak később valósulhatott meg.

Esőben is megtartották a dupla rendezvényt Tokaj belvárosában.

A tokaji aszú ünnepén, július 31-én, szombat délután a Tokaji Varázs – Mazsorett és Fúvószenei Találkozót rendezték meg, illetve Magyar Vidékfejlesztési Kiállítást és Vásárt szervezett a Tokaj Kincsei Egyesület, dr. Nagy István agrárminiszter fővédnökségével. A megnyitóünnepségen a szervezők képviselete mellett dr. Koncz Zsófia, a térség parlamenti képviselője és Posta György, Tokaj polgármestere köszöntötte a vendégeket.

Ismét megrendezte az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület az ingyenes III. Kapuzörgető Szomszéd­ünnep és Közbiztonsági Napot, augusztus 1-jén, vasárnap délután, már jól bevált helyszínén, a József utcai ifjúsági sportpályán. Itt lehetőség nyílt a Győri kapuban, a projekt keretében alakult és ma is működő közösségeknek és a Miskolc közbiztonságára ügyelő szerveknek a bemutatkozásra.

Ne maradjon le a hétvége legjobb képeiről!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában