boon.hu video

2024.05.31. 13:17

Új bölcsődei épületet adtak át Felsőzsolcán - fotókkal, videóval

Ujlaki Attila

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Szociális alapellátásunk alappillérét valósítottunk meg a mai napon – mondta Szarka Tamás Felsőzsolca polgármestere a bölcsőde megnyitó beszédében. Rámutatott: nem csak a legkisebbeknek lesz segítség az intézmény a jövőben, hanem a nagyoknak is. 

„Már nagyon rég igény volt erre a bölcsődére a városban, mert a szülők már rég jelezték, hogy a szükség lenne egy ilyen intézmény kialakítására.” Arról is beszélt, hogy fontos a bölcsőde a gyermekek számára, hiszen ez lesz az első közösségi terük és fontos, hogy korszerű körülmények között tudjanak nevelkedni. 

A családokat támogatják

Csöbör Katalin,a térség országgyűlési képviselője beszédében arról szólt, hogy minél több a gyerek annál nagyobb az öröm. „2010-től a Magyar Kormánnyal azon dolgozunk, hogy a magyar családok minél könnyebben éljenek és megfelelő, korszerű intézményekbe járjanak a gyermekeik” – mutatott rá. 

Hozzátette: ezért hoznak olyan intézkedéseket, amely támogatják a gyermekek nevelését. A politikus példaként említette többek között CSOK pluszt és az otthon felújítási támogatások konstrukcióját. „Most egy 28 férőhelyes bölcsődét adunk át a városban és mi sem bizonyítja jobban, hogy Magyarországnak családbarát kormánya van, ha nem az, hogy sorozatosan olyan intézkedésekkel segíti a családokat, amelyek megkönnyítik számukra a mindennapi életet” – hangsúlyozta. 

Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára bézsedében azt hangsúlyozta, hogy amióta a Fidesz-KDNP kormányzat dolgozik hazánkban, folyamatosan a családok támogatása az egyik fókuszpont. „A gazdaságfejlesztés mellett a kormány kitűzte azt a célt, hogy minden embernek megadjuk azt a lehetőséget, hogy visszamenjen dolgozni egy megszületett gyermek mellett, hiszen bölcsődei férőhelyeket bővítünk” – mondta. Arról is beszélt, hogy ezt annak szellemében teszik, hogy az ország sokkal élhetőbb legyen, mint 2010 előtt volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában