Vigyázat!

2024.06.27. 12:20

Tömeges pénzlevonások az Apple Pay felhasználóknál

Az elmúlt napokban a közösségi felületeken nagyon sok Apple Pay-felhasználó számolt be arról, hogy bármiféle előjel nélkül többszörös tranzakciókat hajtott végre az alkalmazás.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A probléma több bankot is érintett, beleértve az OTP Bankot, Erste Bankot, MBH Bankot, Raiffeisen Bankot és a Revolutot is. Az index.hu számára egy károsult elmondta, hogy mindössze néhány perc alatt 74 tranzakció zajlott le a számláján, amelyek során összesen 550 ezer forintot vontak le.

Az OTP gyorsan reagált a problémára

Az OTP Bank a portál megkeresésére a következő választ adta:

– Információink szerint több bankkártya-kibocsátó kártyáival több banknál tömeges, indokolatlan terhelések történtek. Szakembereink a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtették.

A bankok felvették a kapcsolatot az Apple-lel a probléma megoldása érdekében.

Az MBH is reagált

Az MBH Bank is reagált portálunknak, az esettel kapcsolatban a következőket írták szerkesztőségünknek: 

Külső technikai hiba miatt az Apple alkalmazásboltja június 26-án délután egyes felhasználók bankkártyáit tévesen megterhelte, ez érintette az MBH Bank egyes ügyfeleit is. Kollégáink azonnal jelezték a problémát az Apple felé és megtették a szükséges lépéseket. A téves tranzakciók jóváírásáról később tájékoztatjuk ügyfeleinket. Ezúton is köszönjük ügyfeleink türelmét.

Mit tehet a felhasználó?

A facebookon egy károsult arról számolt be, hogy a fogadó oldali részen annyi látható, hogy „szórakozás”. Jellemzően Apple Music és Apple Tv előfizetők a károsultak, feltehetően ezzel van összefüggésben, hogy kinek a számlájáról emelnek le pénzt. Amíg a helyzet nem rendeződik, érdemes a felhasználható napi limitet akár nullára állítani, amennyiben az adott pénzintézet rendszere ezt engedi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában