Mit csinálsz hétvégén?

2024.06.07. 11:00

Hétvégi programajánló: fröccsfesztivál, cseresznyefesztivál, hegyi maraton

Összegyűjtöttük a legjobb programokat a hétvégére.

Ti mit csináltok hétvégén?

Fotó: FamVeld

SZOMBAT 06.08.

Miskolci Fröccsfesztivál
Június 7-8-án érkezik a bubis fesztivál - táncra perdülnek a bubik, frigyre lép a bor és a szóda, életre kelnek a fröccsök. Kétnapos fröccs-élménnyel várnak minden érdeklődőt az avasi pincesorokon. Pohárral a kezetekben sétálhattok a nyitott pincék és borpontok között, kóstolhatjátok a kulináris élményeket biztosító gasztroműhelyek ínycsiklandó falatkáit, lépkedhettek élőzenés ütemekre, pöröghettek dj-k ritmusaira.

Gardróbvásár az Avasi Közösségi Kávézóban
Szeretsz vásárolni, és a turkálók nagy barátja vagy? Hiszel benne, hogy egy ilyen helyen kincsekre lehet akadni? Nem kérdés, hogy ott a helyed június 8-ai gardróbvásáron. Aki árulni szeretne, a várólistára még fel tud iratkozni a [email protected] címen.

Commodore Reunion Miskolc
Egy egész napos rendezvény keretein belül újraélhetjük Miskolcon gyerekkori kedvenc számítógépünk, számítógépeink közösségi élettel megfűszerezett hangulatát. C64, C16, Plus4, Amiga 500, Amiga 1200, zenék, demók, játékhegyek, előadások, kötetlen beszélgetések, pizzázás. A helyszín a József Attila Könyvtár, a Megyei Kórházzal szemben. Nyitás 9-kor, 13:00-15:00 előadások (opcionális), 15:00-18:00 versenyek
21-kor zárás.

Virágos Miskolc - belvárosi séta
Kíváncsi vagy a belvárosi ikonikus terekre és parkokra? Szívesen megnéznéd azokat a különleges épület- és szobordíszeket, amelyek virágokat ábrázolnak? A garantált városnézésen idegenvezető segítségével mindezt felfedezheted Ezen kívül szó lesz arról, hány millió négyzetméter zöld terület van Miskolcon, és hogy a város más részeiben milyen parkokat érdemes meglátogatni. Ha van kedved, öltözz virágosba, legyen a csoport is nagy bokréta. Miskolc városa ezzel a programmal nevezett be a Virágos Magyarország verseny tematikus városi séták kategóriájában.

Nyilvános kötés világnapja Miskolcon
Szombaton Miskolcon, Dél-Kiliánban, az Otthon térre várnak minden kötni szerető embert.

32. Bükki Hegyi Maraton
Szombaton várnak minden érdeklődőt a 32. Bükki Hegyi Maratonra, ahol a természet csodálatos tájain futva élvezheted a kihívást és a friss levegőt. Ez az esemény a futók és természetkedvelők számára teremtett, akik szeretnének részesei lenni egy emlékezetes sportélménynek. Helyszín: Miskolc, Csanyik-Királyasztal, indulás 9 órakor.

Szomolyai Cseresznyefesztivál
A Szomolyai Cseresznyefesztivál 2024-ben is kiváló nyári program, a rendezvény idén június 7-8-ig várja a látogatókat. A rövid szárú fekete cseresznyéjéről világszerte híres településen kézműves vásárral, koncertekkel és persze cseresznyés finomságokkal várják a vendégeket. Az étel- és italkülönlegességek mellett a fesztiválon kulturális programokkal, tartalmas és hangulatos népművészeti és kézműves foglalkozásokkal is gondoskodnak a szabadidő kellemes eltöltéséről. Szombaton 9-kor Curtis koncert.

Újvárosi forgatag
Szombaton 7-től 13 óráig kézműves vásár, termelői piac, régiségvásár Tiszaújvárosban.

Krisz Rudi Hernádnémetiben
Hernádnémeti sportegyesület 100 éves évfordulója alkalmából színpadra lép Krisz Rudi 15 órakor. A belépés díjtalan.

Tokaji Zsibongás
2024. június 8-án immáron negyedszer szervezik meg a Tokaji ZSIBongás - Régiségpiac és Zsibvásár nevezetű eseményt a Paulay Ede Színház melletti parkolóban.

Levendulaszedés Tokajban
Szombaton várnak minden érdeklődőt a tokaji levendulás kertbe 14:00 - 18:00-ig. Metsző/ollót/ szükséges hoznod. Esős időben nincs szedés. Helyszín: Tokaj, Jókai Mór köz /Jókai Mór utcáról közelíthető meg, a dombos, partos rész előtt egy kis közön betérve már látható is levendulás.

Tiszalúci levendulaszedés
Tiszalúcon június 8-án és 9-én, valamint június 15-én és 16-án várják az érdeklődőket 10 és 18 óra között. A levendulakert külterületen található, de a tájékozódást táblákkal segítik.

VASÁRNAP 06.09.

Csodamalom zárogató
A Miskolci Csodamalom Bábszínház évadzáró családi napját tartják vasárnap. Programok: 9-13:00 Kismaszat élményműhely az udvaron (ingyenesen), 9:30 Kipp, kopp... -babaszínház a kamarateremben (jegyár: 900FT/fő), 10:30 Egyszer fenn...- a Ziránó színház vendégelőadása a nagyteremben (jegyár:1800FT/fő), 10:30-13:00 játszóház és kézműves teszek-veszek a kamarateremben (ingyenes), 11:30 bábszínházjegy sorsolás a nagyteremben-Pecsétgyűjtő nyereményjáték eredményhirdetése.

Még több program a boon.hu oldalán!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában