boon.hu video

2024.07.31. 15:39

Imádják a kerekesek az avasi pumpapályát - képekkel, videóval

Szinte nincs olyan napszak, amikor ne lenne kerékpáros, rolleres, vagy görkorcsolyás a 217 méter hosszú aszfaltcsíkon, amelyet az Aktív Magyarország Program kereteiben építettek.

Boon.hu

Kiváló program a kerekeseknek az avasi pumpapálya

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A miskolci kerekesek megtanulták a kidejezést, hogy pumpapálya, vagy angolul pump track. Ez egy olyan aszfaltborítású körpálya, melyet kanyarok és hullámok alkotnak. Formájának köszönhetően élvezetes, ugyanakkor biztonságos kikapcsolódási lehetőség, mely akár egy kosárlabda pálya méretű területen elfér. 

A legkisebbek is használják a pumpapályát
Fotó: Mogyorósi Zsolt

Az aszfalt pumpapályák használhatók bármilyen típusú kerékpárral, gördeszkával, görkorcsolyával, rollerrel, szinte bármivel, ami gurul.  

Kevesebbet kell pedálozni

A miskolci Avas tetőn, a szabadidőpark mellett felépített pumpapálya már a kerekesek mekkájává vált. Bármilyen korú és tudásszintű kerékpárosok használhatják és használják is. Egy jól megépített pálya egyaránt tökéletes az alapok elsajátítására, ugyanakkor alkalmas profik edzésére és versenyzésre is. Pedálozás helyett a testsúly áthelyezésével - pumpálással - tudjuk hajtani magunkat. 

A néphiedelemmel ellentétben tehát itt nem a bringa kerekébe lehet nyomni légsűrűséget, hanem ez egy speciális edzőeszköz, remek szórakozás és kiváló közösségépítő helyszín. 

További videós tartalmainkért keresse fel youtube csatornánkat itt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában