boon.hu video

2024.07.03. 11:30

Horváth-tető: elkeserítő a helyzet az Avas kilátónál - fotók, videó

Imádjuk az Avas kilátó környékét! Frissebb és hűvösebb a levegő, a gyerekek a játszótéren jól szórakoznak, remek találkozópont az avasi Horváth-tető. Nem is lenne semmi gond, csak hát a környék. Az nem szép.

Bónusné Nánási Regina

Csak a kilátás hiányzik az avasi Horváth-tetőn.

Ki szomorúan, ki felháborodva vette tudomásul júliusban, hogy az avasi Horváth-tető kilátópontján nem lehet kilátni. A fák olyan magasra nőttek, hogy teljesen kitakarják a kilátást. Még a padra felállva sem láttunk túl a fákon. Nem nemes tölgyekről, bükkökről van szó, hanem egyszerű, gyorsan növő ecetfákról, amelyeket ritkítani kellene.

avasi Horváth-tető, kilátás, kilátó, fák
Az avasi Horváth-tető nyáron is szuper hely. Csak a kilátás hiányzik.

Csoportképet szerettünk volna készíteni, de az avasi kilátóponton erre nem volt lehetőség, mindent benőtt a gaz.

Két óra alatt rendbevágnám a helyet. Ez csak ecetfa, nem tölgy.

Fákra természetesen szükség van az Avason! A növényzetnek és fáknak nagyon nagy a szerepe abban, hogy megtartsák a termőréteget ezen a sziklás területen. A kilátópontokon viszont szeretnénk tisztán (ki)látni!

A helyzet kicsit sem jobb feljebb sem

Az Avas kilátó és környéke hosszú hónapokra építkezési területté vált. Bár a munkálatok elvileg befejeződtek, az avasi kilátó látogatható, a kávézó viszont továbbra sem működik a felső szinten. A mellette felhúzott amfiteátrum is magányosan árválkodik. A gaz itt is szépen benőtte a területet. Az épület üres és elhagyatott.

Lejjebb is vannak gondok

A Horváth-tető alján felhúzták a szupermodern mosdókat, de azok sem működnek. A gaz és a dudva viszont itt is csak nő és nő.

A terület jobb sorsot érdemel.


Videó: avasi Horváth-tető kilátópont

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában