Verseny

2024.07.25. 13:00

Jön a Miskolc Polgármesterének Bora 2024. évi borverseny

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa borversenyekre vonatkozó részvételi szabályzatában rögzített feltételek alapján Miskolc Megyei Jogú Város és a Miskolc és Környéke Hegyközség, valamint a Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület meghirdeti Miskolc Polgármesterének Bora 2024. évi borversenyét.

Boon.hu

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A borverseny időpontja 2024. augusztus 9. (péntek) 14:00, Avasi Présház. A borverseny fővédnöke Veres Pál, Miskolc MJV Polgármestere, a borverseny elnöke Hunyadi Judit, Hegybíró; Miskolc és Környéke Hegyközség, a borverseny szervezője Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület.

A nevezés feltételei

A borversenyre kizárólag a Bükki Borvidéken működő hegyközségek közigazgatási területén készült borokkal lehet nevezni. A nevezett minta feleljen meg az OBV részvételi szabályzatában foglaltaknak. A nevezett bor forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező bor lehet és a mintából a nevezés napján a termelőnél álljon rendelkezésre legalább 250 palack.

Borételek is megmérkőznek

Ebben az évben lehetőség nyílik azon avasi, illetve bükki feltörekvő borászoknak is legbecsesebb bortételeik megmérettetésére, akiknek nincs még borászati üzemengedélyük, így bort forgalomba nem hozhatnak. 

Ezen bortételek külön kategóriában kerülnek értékelésre, ha kiemelkedő bortételt talál a zsűri, az a tovább lépésre biztatva Polgármesteri Különdíjban részesülhet.

Mintákat adhatnak be a versenyre maguk, vagy meghatalmazottjuk által egyéni bortermelők és bortermelő vállalkozások.

A nevezés feltételei

A „Miskolc Polgármesterének Bora 2024” címet elnyert bor 250 palack mennyiség erejéig, a nevezési lapon vállalt bruttó átadási áron, a rendező által biztosított egyedi arculat használatával a termelő által legyártott boroscímkével ellátva Miskolc Város Önkormányzata rendelkezésére kell álljon, amennyiben arra az önkormányzat igényt tart.

Nevezési díj nincs. A minták átvétele, a nevezés határideje 2024. augusztus 6-án és augusztus 7-én 10:00 és 16:00 között (Végső határidő: 2024. augusztus 7. 16:00) A minták leadásának helye: Avasi Présház, Miskolc, Lonovics u. 9.

A verseny résztvevői mintánként 3 palackot adnak le a borátvétel során, eredeti, palackos kiszerelésben, azonosításra alkalmas címkével ellátva, mely tartalmazza a bor megnevezését, a bor kategóriáját (száraz, félszáraz, félédes, édes), évjáratát, termőhelyét, a termelő nevét és címét, valamint az FHA kódot. (a csatolt NEVEZÉSI LAP alapján)

Kérdés esetén további felvilágosítás

Miskolc MJV Polgármesteri Hivatal, Kulturális és Sport Osztály (Koczurné Bencs Ilona kulturális referens: 0630 570-0514), Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület (Dr. Tamási András: 0630 952 6458)

Mintaleadással kapcsolatos kérdés esetén (Radeczky János: 0620 954 8160)

Az eredményhirdetésre és a díjak átadására a Bükki Borok Napján, 2024. augusztus 17-én (szombaton) 18:00-kor kerül sor az Avasi Présháznál.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában