Megoldás született!

2024.07.12. 15:32

Kiderült, ki veszi át az átmenetileg bezárt debreceni repülőtér forgalmának egy részét

Csütörtök estétől lezárták a cívis város repülőterét.

Repülőgép száll fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről

Fotó: MW, Kallus György

„Csütörtök este várhatóan egy hétre technikai okok miatt bezárt a Debreceni Nemzetközi Repülőtér, a légikikötőtől a Budapest Airport veszi át a járatok és utasok kezelését. Azok az utasok, akik Debrecenből indultak volna, a légitársaságuktól kapnak tájékoztatást arról, hogy járatukat átirányítják vagy törlik-e. A Budapest Airport számára az átirányítások várhatóan napi 3-4 plusz járat kezelését jelenthetik, így jelen helyzetben a budapesti légikikötő utasforgalma a napi 55 ezer főt is meghaladhatja. A repülőtér üzemeltető az esetleges hosszabb késések miatt a terminálon várakozó és arra jogosult utasokat a hónap elején létesített segítőpontokon látja el, de a hőségre való tekintettel a zónákon kívül is biztosít a várakozóknak ivóvizet" – adta hírül sajtóközleményben a Budapest Airport. 

Délelőtt még semmit nem lehetett tudni

Az délelőtti hír volt, hogy a nagy hőség miatt csütörtök estétől lezárták Debrecen repülőterét, mert hibát találtak a kifutópályán. akkor még senki nem tudta, hogyan tovább. Több miskolci utazási társaságot is megkérdeztünk, de érdemi választ nem kaptunk arra a kérdésre, milyen repülőterekre ütemezhetik át a debreceni lezárás miatt kieső légi forgalmat, a légitársaságot pedig hiába hívtuk, folyamatosan foglaltat jelzett a vonal. Beszéltünk Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíróval, aki elmondta, a legvalószínűbb az, hogy a járatok Debrecen helyett Ferihegyről indulnak majd, nem pedig Kassáról, utalván arra, hogy a szlovák város neve is felmerült a találgatások során. 

Péntek délután tájékoztattak a megoldásról: a Budapest Airport veszi át a járatok és utasok kezelését. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában