Mandátum

2024.07.04. 15:33

Októbertől ők dolgozhatnak Ózdért - képekkel

A júniusi önkormányzati választást sikerrel teljesítő képviselők az ózdi városházán megkapták a megbízólevelüket.

Marosréti Ervin

Ózd új képviselő-testülete

Fotó: ME

Az önkormányzati választás végeredménye Ózdon is hivatalossá vált, így nem volt akadálya annak, hogy a régi-új polgármester, a választókerületek képviselői, valamint a kompenzációs listán bejutott képviselők átvegyék a megbízólevelüket. Az esemény elején dr. Mustos Lajos, a helyi választási bizottság elnöke, valamint dr. Almási Csaba, a település jegyzője néhány statisztikai adattal értékelte a június 9-i eseményeket. 

 

Megbízólevélre várva
Fotó: ME

Az is elhangzott, hogy ezúttal sem polgármesteri, sem képviselői eskütételt nem tartanak, hiszen a jelenlegi testület mandátuma szeptember végén jár le, az új grémium pedig az októberi alakuló ülésen teszi meg az esküjét. 

Ózdon a választásra jogosult polgárok közel 49 százaléka járult az urnához június második vasárnapján. A polgármesteri választáson zsinórban harmadik alkalommal győzött Janiczak Dávid (Ózdiakért és Ózdért Egyesület), aki 6768 voksot, a szavazatok 55,92%-át kapta a lakosságtól. 

Ők is Ózd önkormányzati képviselői lesznek
Fotó: ME

- Boldog vagyok, hogy az ózdiak ismét megtiszteltek a bizalmukkal - fogalmazott érdeklődésünkre Janiczak Dávid, Ózd polgármestere. - Erre pedig a jövőben továbbra is igyekszem rászolgálni, csakúgy mint eddig. Számomra mindig a város, a lakosság szolgálata volt a legfontosabb, és így lesz a következő ciklusban is. Már most nagyon sok minden történik a városban. Korábbról elnyert pályázatok kivitelezése kezdődik, és a belterületi utak felújítása is tart. Tudom, hogy rengeteg dolgunk lesz a következő években is, de biztos vagyok benne, hogy a képviselőkkel és a kollégáimmal közösen meg tudunk felelni ennek a feladatnak. 

Ők tizennégyen 

Ózdon a tíz egyéni választókerületből az első ötöt az Ózdiakért és Ózdért Egyesület jelöltjei nyerték meg. Zsuponyó Anett, Csák László, Angyal Béla, Zubor László és Kellóné Mezőtúri Márta szerzett mandátumot. A második ötben pedig a Fidesz-KDNP jelöltjei kapták a legtöbb szavazatot. Októbertől Scitovszky Nikoletta, Bertáné Várnay Ilona, Váradi József, Horváthné Farkas Erika valamint Csépányi Róbert dolgozhat területi képviselőként. A kompenzációs listán Kiss Sándor és Csák Árpád (Ózdiakért és Ózdiért Egyesület) valamint Bárdosné Dudás Viktória és dr. Csuzda Gábor (Fidesz-KDNP) jutott mandátumhoz. 

A megbízóleveleket a képviselők egyenként vették át, majd a rendezvény koccintással és kötetlen beszélgetéssel ért véget.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában